SAPA tappioon Matinkylässä – EsPa nousee Kakkoseen

13.9
3. divisioona
Matinkylä
Etelä-Espoon Pallo – SAPA 3-0 (1-0)

Pahalta näyttää, sarjataulukkoa kun sapalaisin silmin katsoo, ei voi mitään. Lähtökohdat sunnuntain alkuillan kamppailuun olivat melkoisen haastavat. Vastassa oli vieraskentällä vasta yhden tappion tällä kaudella kärsinyt sarjakärki Etelä-Espoon Pallo, ottelussa joka oli käytännössä pakko voittaa. Jumbojoukkue SAPA ei jymy-yllätykseen kyennyt vaan hävisi 3-0, ja sarjatason vaihtuminen on nyt äärimmäisen lähellä. EsPa sen sijaan varmisti voitolla sarjanousun Kakkoseen.

Kamppailu käynnistyi samalla kentällä pelatun edellisen pelin vuoksi 10 minuuttia myöhässä. Ottelutapahtumaan oli jälleen panostettu, kun aurinkoisella Matinkylän tekonurmella joukkueet astelivat kentälle Hells Bellsin tahtiin.

Peli alkoi SAPAn kannalta huolestuttavasti, sillä jo viidennellä peliminuutilla isännät osuivat tolppaan.

Toinen EsPan loistopaikka tuli noin puolen tunnin pelin jälkeen. Espoolaispelaaja pääsi yksin läpi, mutta tolppaa lähemmäs ei tälläkään kertaa päästy.

Avausjaksolla arviolta 75-80% palloa hallinneet isännät eivät juuri maalipaikoille SAPAn tiiviin puolustuksen ansiosta päässeet.

Yhden osuman EsPa kuitenkin pääsi ensimmäisellä jaksolla tuikkaamaan. 41. minuutilla peliväline tuli kuudentoista-alueen ulkopuolelta hieman onnella keskelle Lamin Bojangille, joka ei vajaasta kymmenestä metristä erehtynyt, 1-0.

Toisen jakson alkupuolella tapahtui molemmissa päissä. SAPAn vahva ensimmäinen vartti toi tuloksena pari hyvää tilannetta, vedot menivät kuitenkin ohi. Sekä vieraiden maalivahti Ari Takala venyi kaksi kertaa peräkkäin hienosti pallon tielle.

69. minuutilla EsPa iski toistamiseen, kun harhasyötön jälkeen laukaus noin kahdestakymmenestä metristä upposi alakulmaan, 2-0.

82. minuutilla tuli lopullinen niitti maalinedustalta, 3-0.

EsPa oli juuri sen verran vieraita edellä, että pisteille asti ei SAPAn rahkeet vain sunnuntaina riittäneet. Seuraavaksi vastaan tulee tulevana perjantaina Pallokenttä 6:lle PPJ, peli alkaa klo 18.

SAPAn kokoonpano EsPa-ottelussa: Ari Takala; Jaakko kuusimäki, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Anselmi Henriksson, Antti Erola (80. Jari Mustonen), Joni Rantakari, Martin Laitinen, Javier Ihatsu (68. Emmanuel Taylor), Muhamed Bade, Jani Rahkonen (88. Pauli Laiho) Vaihdossa: Nana Bonsu

SAPA – PPJ pe 18.9 klo 18.00 Pallokenttä 6

I-HK/OMV – SAPA la 26.9 klo 15.00 Itä-Hakkilan tekonurmi

SAPA – Atletico Malmi la 3.10 klo 16.15 Pallokenttä 6