SAPA perjantaina pitelemätön – Kontu/LA kaatui 6-0

DSC_0524

26.8
4. divisioona
Kontula
FC Kontu/LA – SAPA 0-6 (0-3)
SAPAn maalit: Yassine Aloui 2 (12. min. ja 21. min), Jani Rahkonen (45+1. min.), Mikael Virta 2 (51. min. ja 57. min) ja Ahmad Azad (87. min)

SAPA haki hienon 6-0 voiton Kontulasta, jossa se kohtasi perjantai-iltana FC Kontu/LA:n. Yassine Aloui ja Mikael Virta saivat kumpikin tilille 2 maalia mieheen. Jani Rahkonen ja ensimmäisen maalinsa krunalaisille iskenyt Ahmad Azad vastasivat lopuista.

SAPA oli ottelussa ylivoimainen muutenkin kuin kentällä olevien pelaajien lukumäärästä johtuen. Kaksi ulosajoa avauspuolikkaalla ei tosin kontulalaisia juurikaan helpottanut.

Ottelun avausmaali syntyi 12. minuutilla. SAPAn Jani Rahkonen tuli maagisilla harhautuksilla läpi sinipaitojen puolustuksen, ja pääsi vielä syöttämään Yassine Alouille. Tunisialainen vei maalivahdin vielä kebabille ja pallo löytyi ensimmäisen kerran kotijoukkueen maalista, 0-1.

Seuraava tuli yhdeksän minuuttia myöhemmin. Pallo riparista Rahkoselle, joka löysi vielä maalin edestä Alouin ja pääsi harhautuksen jälkeen laukomaan tilanteeksi 0-2.

Puolen tunnin kohdalla Kontu-pelaaja Mikko Reinikka huitaisi törkeästi Kalle Vanhataloa kasvoihin, johon ottelun erotuomari reagoi näyttämällä epäröimättä punaista korttia.

Peli jatkui ulosajon jälkeen ymmarrettävästikin entistä selvemmin vihreiden komennossa ja pääsikin tekemään avauspuoliajan viime minuuteilla vielä yhden. Rasmus Helminen keskitti laidalta takatolpalle, josta Jani Rahkonen pääsi puskemaan pelivälineen alakulmaan, 0-3.

Vielä avausjakson loppuhetkillä Kontun Amar Doudou kaatoi alimpana miehenä Alouin. Seurauksena sinipaidat joutuivat puskemaan koko toisen puoliajan kahden pelaajan vajaalla, kun hänkin ajettiin kentältä ulos.

Toisella puoliajalla SAPA sai mukavasti luotua vielä maalipaikkoja ja teki vielä kolme maalia lisää. Mikael Virta pääsi iskemään 0-4 ja 0-5 maalit ennen tunnin täyttymistä. Ensimmäisessä Joni Rantakari vapautti pitkällä pystysyötöllä Virran maalintekoon, ja jälkimmäisessä vahvasti ottelussa pelannut ja päätösnumerot 0-6 tehnyt Ahmad Azad syötti maalin edestä löytyneelle Mikaelille.

Mikael Virran ja Yassine Alouin maalilukemat tältä kaudelta on hurjaa luettavaa! Mikaelilla maaleja on tilillä 16 ja Yassinilla 18.

Vihreäpaidoissa debytoi ottelussa Fatos Metaliaj. Samalla joukkue kiittää toistaiseksi viimeistä peliä pelannutta Madridiin opiskelemaan lähtevää Javier Ihatsua ja toivottaa parasta mahdollista jatkoa tuleviin haasteisiin!

”Peli oli hyvää, harmi että nuo ulosajot vievät vähän huomiota siitä, että peli toimi oikein hyvin jo ennen niitä. Ulosajojen jälkeen peli vähän latistui, mutta se on ihan ymmärrettävää. Javille tässä vaiheessa erityiskiitokset kaudesta. Hän on ollut monessa suhteessa esimerkillinen pelaaja, ja menetys tulee olemaan ehkä jopa hänen pelillistä panostaan suurempi”, SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski sanoi.

SAPAn kokoonpano FC Kontu/LA-ottelussa: Mikael Biese; Jaakko Kuusimäki, Simo Saarinen (55. Mikko Aho), Mikko Nieminen (51. Ahmad Azad), Sami Helppi, Kalle Vanhatalo (65. Fatos Metaliaj), Joni Rantakari, Rasmus Helminen, Mikael Virta, Jani Rahkonen (48. Phuc Luu), Yassine Aloui (46. Javier Ihatsu).

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

SAPA – Valtti ke 31.8 klo 18 Käpylän nurmi
POHU/Akatemia – SAPA ti 6.9 klo 17.30 Pirkkola
LPS/Kuninkaat – SAPA ke 14.9 klo 20 Laajasalon tekonurmi
SAPA – HJK/Laajasalo ma 19.9 klo 20 Kallion tekonurmi
FC Finnkurd – SAPA ma 26.9 klo 17.45 Pirkkola
SAPA – Atlantis/Akatemia ke 5.10 klo 20 Pallokenttä 6