SAPA hävisi niukasti Viikingit/S.C.P:lle Vuosaaressa

 

 

 

 

 

 

 

8.9
4. divisioona
Kartanon tekonurmi
FC Viikingit/S.C.P – SAPA 1-0 (1-0)

SAPAn edustusjoukkue kärsi niukan 1-0 tappion perjantai-iltana Vuosaaressa Kartanon kentällä pelatussa ottelussa. Krunalaiset oilvat ensimmäisellä jaksolla hätää kärsimässä, mutta sai päätösjaksolla peliänsä kulkemaan ja kävikin myös lähellä tasoitusta.

SAPA porskutti kolmen ottelun voittoputkessa. Kevätkierroksella illan vastustaja Viikingit/S.C.P osoittautui savannalaisille liian kovaksi palaksi voitettuaan 5-0, mutta perjantaina mentiin tiukasti loppuun asti.

Kamppailu sai vauhdikkaan alun, kun SAPA sai jo ensihetkillä loistopaikat. Ensin Alfredo Miguel kokeili, ja perään Rasmus Helminen laukoi, mutta maalivahti torjui. Olli Romppainen pääsi vielä yrittämään tilanteessa viimeisenä, kotijoukkue kuitenkin kesti.

Ei aikakaan, kun jo toisessa päässä tapahtui. SAPA-vahti John Stolpe torjui hienosti pariin otteeseen kuudentoista sisältä tulleet vedot ja selvitti vielä vähän myöhemmin tulleen kaukolaukauksen.

Ottelun ainoa maali syntyi kulmapotkusta, jonka kotijoukkueen Alex Charpertier pääsi puskemaan pienen puolustuksen merkkausvirheen ansiosta maaliin, 1-0.

Pari minuuttia myöhemmin toinen osuma kävi pelottavan lähellä. Isäntien peluri pääsi laidalta läpi, ja harhautti jo Stolpen SAPAn maalilla, mutta puolustus pääsi onneksi viime hetkellä hätiin.

Ja hetkeä myöhemmin Viikinki-pelurin komea volley suuntautui vieraiden onneksi ohi maalin.

Kun vielä Rasmus Helminen pelasti pallon maaliviivoilta, ja Stolpe torjui vielä hienosti pariin otteeseen juuri ennen taukovihellystä, niin SAPA sai olla tyytyväinen, että se oli vielä pelissä mukana.

Toinen puoliaika ei jatkunut savannalaisten kannalta yhtään ensimmäistä paremmin. Tolppalaukauksen jälkeen vain Stolpen paraatipelastus esti toisen osuman synnyn. Ja Viikingeille siunaantui vielä yksi tekopaikka, mutta vapaasti keskeltä lähtenyt laukaus SAPAn onneksi epäonnistui.

Sen jälkeen vierasjoukkue heräsi taisteluun ja sai hyvää painetta vastustajan kenttäpuolelle. Parin läheltä piti -tilanteen lisäksi SAPAn Patrick Semangania rynni 64. minuutilla väkevästi kohti maalia, mutta ajautui sen verran pieneen kulmaan, että maalivahti veti pitemmän korren.

Tasoitusta SAPA ei hyvästä taistelusta huolimatta saanut aikaan, joten Viikingit siirtyivät sarjan piikkipaikalle.

”Kaksijakoinen peli taas, niinkuin lähes kaikki tällä kaudella. Ensimmäinen jakso oltiin jatkuvasti askeleen perässä, mutta taisteltiin silti ihan hyvin. Toisella jaksolla saatiin hyvä paine, ja paikkoja oli tasuriin tai jopa voittoon asti. Molemmissa päissä kenttää näkyi , että ei oltu ihan normaaliryhmityksellä liikkeellä, pelaajien välinen yhteistyö oli vähän hakusessa.”, SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski sanoi taiston tauottua.

Seuraavaksi vastaan tulee sarjassa toisena oleva HJK/Laajasalo. Ottelu pelataan ensi keskiviikkona Myllypuron tekonurmella alkaen klo 18.

SAPAn kokoonpano FC Viikingit/S.C.P-ottelussa: John Stolpe; Jaakko Kuusimäki, Sami Johansson, Sami Helppi, Kalle Vanhatalo, Rasmus Helminen, Mikko Nieminen, Olli Romppainen (46. Joonatan Woodward), Alfredo Miguel, Patrick Semangania (68. Anselmi Henriksson), Jani Rahkonen (59. Pauli Laiho).

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

HJK/Laajasalo – SAPA         Myllypuro TN    ke 13.9 klo 18
SAPA – Jokerit FC                Pallokenttä 6    ke 20.9 klo 20
FC ALPC – SAPA                 Pallokenttä 6     to 28.9 klo 18
SAPA – Gnistan/Ogeli          Pallokenttä 6     to 5.10 klo 18