SAPA avasi kauden katkeralla tappiolla – PPJ/Ruoholahti nousi lopussa maalin takaa voittoon

20.4

Kolmonen

Jätkäsaaren liikuntapuisto

PPJ/Ruoholahti – SAPA 2-1 (0-1)

SAPAn maali: Juusuf Abdi (16. min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue aloitti Kolmosen kautensa tappiolla, kun PPJ/Ruoholahti oli dramaattisten vaiheiden jälkeen 2-1 parempi. Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisen vartin aikana ennen täyttä aikaa kotijoukkueen noustua maalin takaa voittoon.

Pitkä odotus oli jälleen päättynyt, ja Länsiterminaalin vieressä päästiin mittelemään kauden ensimmäisistä pisteistä. Tämän huomasi jo ennen ottelua kopissa, jossa vallitsi hyvä ja sopivalla tavalla jännittynyt tunnelma. Kiihkeän ottelun tuoksinassa pelin loppupuolella sattui todella harmillinen SAPA-pelaajan loukkaantuminen, joka vaati ambulanssin paikalle tulon.

SAPA avasi maalinteon ja sesongin avausosuman sai kunnian iskeä Juusuf Abdi noin 15 minuutin jälkeen. Abdi riisti syvällä vastustajan puolustusalueella pallon ja pääsi ampumaan läheltä maalia vieraat 0-1 johtoon.

Vaikka PPJ pitikin enemmän palloa ja pääsikin jokusen kerran hätyyttelemään maalia, sai myös vieraat omat tilanteensa. 25. minuutilla Abdi kävi jälleen lähellä, kun kuudentoista alueen takaa keskikenttämies pääsi laukomaan vasurilla, mutta pallo pomppi niukasti ohi maalin.

37 minuutin kohdalla SAPAn Elias Santala sai maalin edustalle avopaikan, mutta harmikseen ei saanut palloon kunnon kosketusta ja tilanne kuivui kokoon.

Hetkeä myöhemmin Santala antoi huippupallon muutamaan metriin maalista nousseelle Aleksi Roitolle, mutta vastustajan molari Ville Ulmasen loistopelastus piti numerot ennallaan.

Ennen taukovihellystä PPJ-peluri laukoi tulisen kaukovedon, mutta tolppa pelasti kuitenkin vieraat, ja koppiin 0-1 SAPAn johdosta.

Kovaa taistelua nähtiin ensimmäisellä 45-minuuttisella pimentyvässä torstai-illassa, jossa SAPAn Muhamed Bade joutui avausjaksolla jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.

Päätösjaksolla ensimmäinen kunnon paikka avautui Roitolle, mutta ajautui kuitenkin sen verran pieneen kulmaan, että vastaan tullut veskari ehätti peittämään vedon.

58. minuutilla SAPA oli äärimmäisen lähellä tuplata johdon, kun Dicky A Lody linkosi pitkän rajaheiton maalivahdin yli aivan maalin eteen. Vaikka pallo pyörikin jo maaliviivoilla, ei pelivälinettä saatu survottua millään ilveellä niin, että maalisarakkeeseen olisi tullut täydennystä.

Kovaa päälle painanut viime vuoden sarjanousija sai tasoituksensa 13 minuuttia ennen täyttä aikaa. Eero Uotila hiipi takatolpan tuntumaan pariin metriin maalista, minne sai tarkan syötön oikealta laidalta, ja peli näin 1-1:een.

Pian tämän jälkeen SAPAn pelaaja koki sen verran kovia, että pitkän keskeytyksen jälkeen paikalle jouduttiin kutsumaan ambulanssi.

PPJ iski voittomaalin 87. minuutilla, kun taka-alueelle vitosen viivan kohdalle pallon keskityksestä saanut Patrik Kylli pääsi juhlimaan 2-1osumaa. Hieno veto ja hieno maali.

Nämä jäivät noin kymmenen lisäaikaminuutin päätteeksi loppulukemiksi.

SAPAlta kokonaisuudessaan hyvä peli, mutta pistettäkään ei tästä huolimatta matkaan valitettavasti lähtenyt. Seuraava peli oli tarkoitus pelata ensi lauantaina, mutta savannalaisten kotiavaus tultaneen siirtämään vastustaja HPS:n edeltävän päivän Suomen Cupin pelin vuoksi toiseen ajankohtaan.

SAPAn kokoonpano PPJ/Ruoholahti-ottelussa:

Lauri Suokas; Justus Sanden (65. Karri Kaidesoja), Tomas Forsman, Dicky a Lody, Victor Villegas; Aleksi Roitto, Juusuf Abdi, Olli Lappi; Muhamed Bade (33. Saman Eliassi 87. Mikael Friman), Aksel Karra, Elias Santala

Facebook: SAPA Edustus | Helsinki | Facebook

Instagram: SAPAedustus (@sapaedustus) • Instagram-kuvat ja -videot

Twitter: SAPA Edustus (@SAPAedustus) / Twitter