Edustusjoukkueen Kolmosen sesonki starttaa torstaina – Kausiennakko 2023

Dicky A Lody jatkaa joukkueen kapteenina

SAPAn miesten edustusjoukkue aloittaa kautensa tänään torstaina ottelulla PPJ/Ruoholahtea vastaan. Kamppailu käynnistyy Jätkäsaaren liikuntapuistossa klo 20.20. Tässä kausiennakko vuodelle 2023.

Kelit alkavat vihdoin osoittaa kevään merkkejä, mikä tarkoittaa luonnollisesti kotimaisen Kolmosen alkamista. Jos Suomen kolmella ylimmällä sarjaportaalla maistuu liiaksi katkarapu ja hummeriosasto on kolmosdivarin seuraaminen tällöin loistava valinta. Eikä savannalaisten pääsylipuista tarvitse pulittaa itseään kipeäksi – siis maksaa toisin sanoen ylipäätään mitään. Mutta mistä lähtökohdista tähän alasarjojen kruunaamattomaan kuninkaaseen lähdetään. Otetaan selvää.

SAPAn joukkue palasi kaudella 2020 neljänneksi ylimmälle sarjatasolle vietettyään Nelosessa sitä ennen neljän sesongin verran. Kausilla 2020 ja 2021 Kolmosessa pelasi SAPA/3, jonka paikan otti viime kaudella pelkällä SAPA nimellä toimiva edustusjoukkue SAPA M3:n jatkaessa pelaamista harrastesarjassa. Kausi sujui kohtuullisesti, mutta varsinaisia huippukohtia ei vuoteen kuitenkaan liiaksi mahtunut. Sijoitus yhdeksäs oli kuitenkin ihan tyydyttävä eikä putoamispeikko kurkistellut missään vaiheessa.

Tämän vuoden harjoituskausi on ollut repaleinen. Loukkaantumiset, sairastelut ja pelaajien muut kiireet ovat verottaneet valitettavan paljon talven ja kevään treenien ja pelien osallistujamääriä. Näin ollen myöskään harjoituspelien tulokset eivät ole varsinaisesti vihreäpaitoja imarrelleet. Myös Suomen Cup päättyi SAPAn osalta tylysti. Arpaonni ei juuri huonompi olisi voinut olla, kun niin ikään Kolmosta pelaava rutinoitunut malmilaisryhmä MPS oli valmentajana toimineen selostaja Matti Härkösen johdolla Ruudun tv-kameroiden edessä 5-0 parempi. Näissä matseissa ei kuitenkaan, kuten tiedetään ollut jaossa ainoatakaan sarjapistettä. Nämä ottelut voidaan täten unohtaa ja keskittyä voittojen napsimiseen hieman vajaa puoli vuotta kestävän sarjakauden aikana.

Tulopuolella SAPAan jo sydäntalvella siirtyneistä puolustaja Justus Sandenin viime kauden seura oli Puotinkylän Valtti ja Elias Santalan Liedon Pallo. Maalivahtipuolelle vahvistusta tuo Lauri Suokas (viime seura LePa/2). Muutama peluri on lisäksi SAPAn joukkueissa pelannut jo aiemmin, joten aivan uusista pelaajista ei voi puhua, vaikka tuoreina kasvoina toki edustuksessa ovatkin.

Joukkue ei ole vielä valmis ja SAPA hakeekin aktiivisesti vielä uusia pelaajia.

Lohko on viime kautta kaksijakoisempi. Suurin piirtein puolet jengeistä on melko kovia, joukossa ennakkosuosikit puoliammattilaisjoukkue VJS sekä HPS, joista ensin mainittu pelasi viime kaudella Kakkosta ja HPS puolestaan sijoittui Kolmosen lohkossaan toiseksi. Toinen puolisko taas materiaaliltaan ei yllä siihen, että kärkeä lähtökohtaisesti pystyisivät hätyyttelemään. ”Tasainen massa on luultavasti viime kautta pienempi. Nyt on selkeämpi kärki ja häntäpää”, kertoo joukkueen toinen koutseista Samuli Jokinen lohkon voimasuhteista. Se mihin kastiin SAPA kuuluu, jää nähtäväksi. Tähtiä taivaalta ei silti kannata välttämättä kurkotella, vaikka jokaista peliä voittamaan lähdetäänkin.

Hankalan talvikauden vuoksi realiteetit huomioi myös valmentaja. ”Oltiin viime vuonna paljon valmiimpia tässä vaiheessa. Ollaan siis vielä niin vaiheessa, että minimitavoite on pysyä sarjasssa. Mutta samalla niin, että parannetaan samalla peliä läpi kauden. Sillä tavalla tulee varmaan ihan hyvä lopputuloskin”, Samuli sanoo.

12 joukkueen lohko on koottu helsinkiläisistä joukkueista Vantaan Jalkapalloseuraa lukuunottamatta, joten viime kauden Espoossa ja maakunnissa ravaaminen päättyy, vaikka toki jokunen pitempi vierasreissu olisikin piristänyt vaihtelun vuoksi. Loput kaksi Eteläisen Kolmosen lohkoista on jaoteltu tasaisesti pääkaupunkiseudun ja pitemmältä tulevien joukkueiden kesken. SAPAn lohkossa muutama kovin jengi on muiden lohkojen vastaavia luultavasti selkeästi parempia. Lohkosta nousee sen voittaja ja putoaa kaksi huonointa.

Samuli Jokinen jatkaa edelleen valmentajana yhdessä yhden välivuoden jälkeen penkin päähän palanneen vanhan SAPA/3:n pitkäaikaisen koutsin Otto Kulmalan kanssa. Huoltajana toimii edelleen Timo Erkkilä ja joukkueenjohtajana Tuomo Känsäkoski.

Kotipelit pelataan tälläkin kaudella paria Bragun matsia lukuunottamata katsomollisella Pallokenttä 1:llä, joten katsojien olosuhteet seurata matseja ovat kunnossa. Päätöskierros pelataan tänä vuonna perjantaina 6.10. SAPAn otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan täältä. Ja koko lohkon tästä linkistä.

Kuten edellä kerrottiin, on edelleen uusien pelaajien mahdollista tulla treeneihin näyttämään taitojaan!

Ja katsojat ovat tervetulleita jännittämään ja kannustamaan Bolliksen lehtereille.

SAPA kaudella 2023:

Maalivahdit: Mikael Biese, Mikael Friman, Lauri Suokas

Puolustajat: Dicky A Lody, Victor Villegas, Tomas Forsman, Justus Sanden, Elias Santala.

Keskikenttäpelaajat: Ahmedjasin Ibrahim, Riku Riihioja, Aleksi Roitto, Juusuf Abdi, Olli Lappi, Yusuf Jama, Saman Eliassi, Emil Lillqvist.

Hyökkääjät: Christoffer MacDonald-Thomé, Muhamed Bade, Aksel Karra, Danilo Gomes, Salomon Lundberg.

Facebook: SAPA Edustus | Helsinki | Facebook

Instagram: SAPAedustus (@sapaedustus) • Instagram-kuvat ja -videot

Twitter: SAPA Edustus (@SAPAedustus) / Twitter