SAPA hienolla voitolla kesätauon viettoon

 

DSC_0684

30.6
4. divisioona
Käpylä
Atlantis/Akatemia – SAPA 0-2 (0-0)
SAPAn maalit: Mikael Virta 2 (55. min ja 77. min)

SAPA pääsi kesäloman viettoon riemukkaissa tunnelmissa, kun se kukisti torstaina kevätkierroksen päätösottelussa sarjakakkosen Atlantis/Akatemian. Krunalaisten 2-0 voittoon päättyneen ottelun molemmat maalit iski SAPAn tämän kauden todellinen maalipyssy Mikael Virta.

Kevätkierros sai arvoisensa huipennuksen. Käpylässä oli tarjolla herkkupala kärkipelin muodossa, jossa tapahtumia riitti.

Kamppailu sai heti kärkeen erikoisen tilanteen, kun SAPA ehti jo juhlia reilu minuutin pelin jälkeen avausosumaa. Mikael Virran laukaus kimmahti todennäköisesti maalin sisäpuolella olevista takaraudoista takaisin kentälle, ja vastustajan pelaajatkin lopettivat jo pelaamisen. Peli saikin yllättäen jatkua, ja Atlantis lähti vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi pallo tolppaan. Päätuomari ei vaivautunut kysymään edes jälkikäteen avustavalta erotuomarilta kävikö pallo maalissa.

15 minuutin kohdalla SAPAn Jari Mustonen koki kovia, kun Atlantis-pelaaja tuli jalkapohjat edellä keskivartaloon. Tilanteesta ansaitusti punainen kortti. Mustonen tönäisi tämän jälkeen takaisin ja puolustajalle tapahtuneesta varoitus. Hässäkkää jäätiin setvimään pitkä tovi.

21. minuutilla Atlantis kolisutteli kulmatilanteessa ylärimaa.

Atlantis-pelaaja loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla pahoin murrettuaan ilmeisesti nenänsä ja joutui jättämään kentän.

Kumpikaan ei avauspuolikkaalla enää huippupaikkoja saanut. Sen sijaan jakson lopulla tunteet kävivät jälleen kuumina ja torikokous oli taas valmis. Atlantis-leirissä oli katsottu, että SAPAn pelaaja oli käynyt punapaitojen peluriin kurkusta kiinni, mistä syntyi kovaa sanaharkkaa. Tätä edelsi Atlantiksen pelaajan erittäin sikamainen käytös, jossa punapaitojen pelaaja otti SAPA-peluria sukupuolielimistä kiinni. Mitään kurkkuun käymistä ei kuitenkaan todellisuudessa ollut tapahtunut eikä tilanne aiheuttanut tuomaristonkaan puolelta lopulta sen suurempia toimenpiteitä.

Toisella puoliajalla päästiin maalien makuun. Mikko Aho syötti oikea-aikaisen syötön Virralle, joka pääsi läpiajoon. Sijoitus varmasti maaliin ja tätä osumaa ei mieheltä pystytty enää viemään, 0-1.

SAPAn Yassine Aloui pääsi vähän myöhemmin erinomaiseen paikkaan, mutta veto harmittavasti maalipuiden ohi.

77. minuutilla Virta syötettiin jälleen läpi. Ensimmäinen veto torjuttiin, mutta jatkopallosta uusi laukaus ja tällä kertaa onnistui, 0-2. Virralle osuma oli jo kauden peräti kahdestoista, jolla ollaan kirkkasti kakkoslohkon maalipörssin kärjessä.

Atlantis ei lopussa todellista vaaraa pystynyt vihreäpaidoille aiheuttamaan, joten SAPAlle todella tärkeät 3 pistettä.

”Vastustaja oli paras pelaamaan mitä ollaan tähän mennessä kohdattu. Sillä lailla myöskin mukava peli, että hyvää joukkuetta vastaan on aina kiva pelata. Muutamat pelipaikkavaihdokset oli toimivia. Peli ei ollut taktiikan riemuvoitto, mutta jokaisen pelaajan asenne oli ratkaisevalla hetkellä äärimmäisen hyvä”, SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski sanoi.

Kolmantena olevalla SAPAlla on matkaa kärjessä olevaan Finnkurdeihin 4 pistettä. Tästä alkoi vajaa kuukauden mittainen kesätauko. Seuraava Nelosen peli on keskiviikkona 27.7 Käpylässä.

SAPAn kokoonpano Atlantis/Akatemia-ottelussa: Ari Takala; Mikko Aho, Jari Mustonen, Anselmi Henriksson, Sami Helppi, Phuc Luu (46. Jaakko Kuusimäki), Kalle Vanhatalo (89. Javier Ihatsu), Mikko Nieminen, Joni Rantakari (82. Ahmed Azad), Mikael Virta, Yassine Aloui (88. Mikko Merikari). Vaihdossa: Hannes Aho