Haastattelussa edustusjoukkueen Valtteri Frantsi

 

 

 

 

 

 

Edustusjoukkue aloitti keskiviikkona kauden. Joukkueeseen on täksi kaudeksi tullut pari aivan uutta sapalaista, joista haastattelussa toinen, hyökkääjä Valtteri Frantsi.

Miten talvikausi sinulta sujui?

-Omasta mielestäni ihan kohtuullisesti. Treeneissä on ollut hyvä meininki ja ollaan tehty monipuolisesti erilaisia juttuja. Yksilötasolla on toki asioita, joiden suhteen voisi ja pitäisi nostaa tasoa.

Siiryit SAPAan HPS:n kakkosjoukkueesta. Mitä eroavaisuuksia joukkueiden väliltä löytyy, kun puhutaan vaikkapa harjoittelusta?

-HPS:n kakkosjengi on murrosvaiheessa, jossa joukkueen vanhasta rungosta moni lopetti ja joukkue jäi pitkälti A-junioreiden varaan. Sekä treeniaktiivisuus että yleinen tekemisen taso ovat omien kokemusten perusteella SAPAssa paremmalla tasolla kun HPS:n kakkosessa. Näitä asioita on kyllä käsittääkseni tälle kaudelle pyritty kohentamaan sielläkin. Joka tapauksessa SAPAn treeneissä on huomattavasti yhtenäisempi ja parempi ilmapiiri, mikä tekee hommasta hauskempaa.

Mitkä syyt painoivat siihen, että uudeksi seuraksi valikoitui juuri SAPA?

-Tietenkin kattelin edellisen kauden sarjamenestystä ja halusin joukkueeseen, jossa taistellaan voitosta joka pelissä. Mahdollisesti myös sarjan voitosta. Pelasin viime kaudella SAPA/3 vastaan ja muistan ajatelleeni, että tossa jengissä on hyvä meininki. Netistä löytyvät videot SAPAn peleistä ja treenien hyvä sijainti vahvisti päätöstä siitä, että tämä on oikea seura. Tärkeintä mulle oli löytää hyvä porukka, jossa tekeminen on kivaa.

Oliko helppo päästä sisään joukkueeseen?

-Todella helppo. Iso kiitos niin pelaajille kuin taustajoukoillekin siitä, että ekoista treeneistä asti on otettu niin hyvin vastaan. Kaikkien kanssa on helppo heittää huulta ja jengissä on tosi hyvä ilmapiiri. WhatsApp-ryhmä on kyllä pakko vaimentaa toisinaan…

Miltä SAPA on vaikuttanut, oletko tähän mennessä ollut tyytyväinen?

-Tosi tyytyväinen. Jengissä on paljon mukavia jätkiä, tekeminen on tarpeeksi motivoitunutta ja hyvällä tasolla, mutta ilman mitään turhaa hampaiden kiristelyä.

Uskotko että SAPAlla on mahdollisuus viime kauden tapaan taistella sarjanoususta?

-Ihan varmasti. Harkkapeleihin nähden tasoa pitää kyllä vielä nostaa, mutta uskon että kun pelirutiini ja varmuus suorittamiseen löytyy niin kaikki on mahdollista. Meillä on paljon hyviä pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan hyvin yhteen.

Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi pelaajana?

-Vahvuudet löytyvät varmaan sieltä asennepuolelta. Tahto osallistua peliin, voittaa kaksinkamppailuja ja mennä tilanteisiin röyhkeästi. Heikkouksia sitten löytyykin tasaisesti ihan joka osa-alueelta. Siinä mielessä olenkin perinteisen junioriputken pelaaja: pallo pitäisi saada, mutta mitään sillä ei saa aikaan.

Mitä muuta teet vapaa-ajalla kun pelaat jalkapalloa?

-Fiilistelen paljon musiikkia ja soitellaan elektronista kaverin kanssa. Sitten on kohtalaisen paljon erilaisia järjestöaktiviteetteja, joita opintojen oheen onkin sitten kertynyt enemmän kuin tarpeeksi.

Mitä tavoitteita sinulla on alkavalle kaudelle?

-Toki hyökkääjältä odotetaan aina maaleja ja sitä odotan myös itseltäni. Kyllä sinne kaksinumeroisiin lukuihin pitää tähdätä.

Edustusjoukkueen seuraava ottelu pelataan ensi maanataina Brahen kentällä. Puotinkylän Valtti on vastassa klo 18 käynnistyvässä pelissä.