Edustusjoukkueen lopun nousu ei riittänyt – MPS/Atletico Malmi vei torstaina pisteet

10.8
Kolmonen
Pukinmäen Urheilupuisto
MPS/Atletico Malmi-SAPA 5-3 (4-0)
SAPAn maalit: Lucas Mrema (82. min.), Mustafa Mukhlis (85. min.), Edison Muhire (89. min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue kärsi kolmannen peräkkäisen tappion, kun MPS/Atletico Malmi voitti loistavan avausjaksonsa ansiosta kotonaan lukemin 5-3. Savannalaiset saivat aikaan lopussa hyvän kirin, mutta aika loppui auttamattomasti kesken.

SAPAn kausi Kolmosessa on ollut tähän saakka vaikea. Pisteitä ei ole tullut toivottuun tahtiin maalieron ollessa viime peleissä kovinkin synkkä. Myös otteluohjelma on ollut kesällä armoton. Joku muu kuin top 5-jengi on kohdatttu viimeksi kesäkuun alkupäivinä. Myös torstain vastus Atletico Malmi keikkuu sarjassa peräti toisena.

Ottelun avausmaali nähtiin 8. minuutilla. Hienon kuvion päätteeksi Jonne Ketonen pamauttaa vitosen viivoilta tyhjän maalin kattoon.

Vartin kohdalla tullut osuma olikin sitten hieman kyseenalaisempi. Avustava erotuomari liputtaa ”Tico”-hyökkäyksen paitsioksi. Tilanne saikin yllättäen jatkua, vaikka vihreiden puolustus lopettaa ymmärrettävästi jo pelaamisen luullen sen kuivuneen jo kokoon. Näin ollen Mikko Maarasella oli lopulta helppo työ iskeä pallo verkkoon ja peli oli 2-0.

Tämä oli omiaan lannistamaan altavastaajaa ja tässä vaiheessa näytti pahaenteisesti, että tästäkin tulisi parin viime matsin tapaan jonkinasteiset murskajaiset. Palloja sateli kohti Mikael Biesen vartioimaa SAPA-maalia lähes liukuhihnalta, mutta onneksi iso osa vedoista päätyi juoksuratoja kohti.

37. minuutilla tuuri kuitenkin päättyi, kun Olli Hänninen sai avopaikan vieden pienestä kulmasta keltapaidat jo kolmen maalin johtoon.

Muutama minuutti ennen taukoa Kevin Nurmi pommittaa huikean kudin 25 metristä oikeaan ylänurkkaan, ja Biese oli maalillaan voimaton.

SAPAn jakson ainoa vaarallinen laukaus tuli Noe Poppiuksen toimesta, mutta kaukoveto liiteli hiuksen hienosti yli koillishelsinkiläisten maalin.

Vierasjoukkue jäi odottelemaan toisen puoliajan alkua kentän laidalle Atleticon asteltua tyytyväisenä koppiin. Poikkeuksellisen pitkän tauon lopussa alkoi saataa kaatamalla ja vettä riitti enemmän ja vähemmän koko päätöspuolikkaan ajan. Kontrasti ensimmäisen puoliajan silmiä häikäisseelle auringonpaisteelle oli siis melkoinen.

Kuva: Päivi Ahola

Vaikka Atletico pääsikin tekemään vielä 56 minuutin kohdalla 5-0 maalin, täytyy nostaa suuresti hattua savannalaispelureiden asenteeseen. Mitään luovuttamista ei ollut näkyvissä, vaan kentällä annettiin kaikki mitä kropasta irtosi.

SAPA vyörytti kohti isäntien maalia ja palkinto saatiin 82. minuutilla, kun Lucas Mhrema rikkoi vierasjoukkueen kuparisen, 5-1.

Toinen maali syntyi miltei perään pilkulta SAPA-debytantti Mustafa Mukhliksen toimesta.

Ja kiri jatkui, kun savannalaiset pääsivät juuri ennen täyttä aikaa Edison Muhiren osumalla kahden maalin päähän.

Vaikka lähelle maalintekoa vielä päästiinkin, ei aika lisäkavennukseen ja sitä kautta tasoitukseen valitettavasti riittänyt.

Kausi jatkuu ensi viikon lauantaina, tuolloin Gnistan/Ogeli tulee Bollis 1:llä vastaan. Matsi käynnistyy klo 16.

SAPAn kokoonpano MPS/Atletico Malmi-ottelussa: Mikael Biese; Elmi Khalid-Moalin (46. Ismail Mbengeh), Dicky A Lody, Henri Jussila, Miki Ylinen; Mustafa Mukhlis, Veeti Penttinen, Noe Poppius (58. Niilo Anttila); Lucas Mhrema, Ophni Banza (38. Edison Muhire), Ibrahim Razzak

SAPAn loput syykierroksen ottelut:

SAPA – Gnistan/Ogeli 13.8 klo 16 Pallokenttä 1
FC FINNKURD – SAPA to 24.8 klo 20.15 Pallomylly
HerTo – SAPA ti 29.8 klo 14 Laajasalon nurmi
SAPA – Toukolan Teräs/2022 la 2.9 klo 16 Pallokenttä 1
Ponnistajat -SAPA pe 8.9 klo 19.45 Kartanon TN
SAPA – VJS la 16.9 klo 16 Pallokenttä 1
FC Kontu – SAPA la 23.9 klo 14 kontulan nurmi
LPS – SAPA pe 29.9 klo 19.15 Saari Areena
SAPA – HerTo pe 6.10 klo 20 Pallokenttä 1

Facebook: SAPA Edustus | Helsinki | Facebook

Instagram: SAPAedustus (@sapaedustus) • Instagram-kuvat ja -videot

Twitter: SAPA Edustus (@SAPAedustus) / Twitte