Edustusjoukkue hävisi tärkeän matsin täpärästi – HerTon toisen puoliajan avausminuutin osuma kävi kalliiksi

29.8
Kolmonen
Laajasalon nurmi
Herttoniemen Toverit – SAPA 1-0 (0-0)

SAPAn miesten edustusjoukkue hävisi tiistaina niukasti 1-0 tiukan ja jännittävän putoamiskamppailun Herttoniemen Tovereita vastaan. Ottelun ainoa osuma syntyi, kun toista puoliaikaa oli takana vain 30 sekuntia. Eroa joukkueiden välillä on näin ollen tällä hetkellä vain yksi piste ensimmäisenä putoamisviivan päällä olevan SAPAn eduksi.

Ottelu oli merkitty kalenteriin molempien joukkueiden leirissä punakynällä, sillä sarjapaikan uusimisen kannalta elintärkeää kamppailua voitiin luonnehtia hyvällä syyllä kuuden pisteen taistoksi. Pisteet ovat olleet kummallakin tiukassa ja tämä peli jos mikä olisi hyvä voittaa. Ottelu oli vasta kauden ensimmäinen joukkueiden välillä, koska SAPAn kotimatsi tiistain vastustajaa vastaan jouduttiin ennen kesätaukoa siirtämään.

SAPA oli avausjaksolla hieman enemmän niskanpäällä eikä Tuomas Tiaisen vartiomaa maalia juurikaan hätyytelty. Vieraiden parhaat paikat avautuivat Ahmad Dildarille sekä Ibrahim Razzakille, mutta vedot viuhuivat hiuksen hienosti yli ja ohi.

Peli oli kuitenkin ensimmäisellä 45-minuuttisella verrattain tasainen ja 0-0 oli melko ansaittu taukolukema.

Tauolla painotettiin erityisesti sitä, että tasatulos olisi meille huomattavasti parempi kuin vastustajalle, joten turhia riskejä ei kannattaisi sitä silmällä pitäen ottaa.

No, päätöspuolikas ei ollut ehtinyt vanheta kuin ainoastaan puoli minuuttia, kun vaihdosta kentälle puoliajalla tullut Tatu Kallio vei kuin varkain kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Aikaa kuitenkin vielä oli eikä takaiskusta saanut lannistua liikaa. Ayoub Boukhriss olikin muutamaa minuuttia myöhemmin lähellä kuitata, mutta vastustajan molari veti pitemmän korren.

Tunnin kohdalla tapahtuu. Ensin Tiainen torjuu läheltä päin tulleen HerTon vaarallisen paikan. Tilanteesta syntyy vastahyökkäys, mutta Ayoubin laukauksen tielle ennättää HerTo-veskari Teemu Holopainen.

SAPA yritti vimmatusti tasoitusosumaa ja sellainen toki kymmenen minuuttia ennen loppua saatiinkin aikaan. Paitsioliputus esti kuitenkin sen suuremmat maalijuhlat.

Vielä hiukan ennen loppua SAPAn Razzak pääsi läheltä koittamaan. Veto meni valitettavasti aivan tolpan juuresta ohi maalin ja näin pisteet jäivät valitettavasti herttoniemeläisille.

Seuraava yritys pisteiden haalimiseen tulee jo ensi lauantaina, kun sarjajumbo Toukolan Teräs/2022 saapuu Bollis 1:lle vastaan. Ottelu alkaa klo16.

SAPAn kokoonpano HerTo-ottelussa: Tuomas Tiainen; Henri Jussila, Dicky A lody, Mustafa Al-Bazi, Victor Villegas; Ahmad Dildar (71. El Safa Amr Abouu), Mustafa Mukhlis, Juusuf Abdi, Ayoub Boukhriss (62. Tomas Forsman), Lucas Mrema (71. Edison Muhire), Ibrahim Razzak (62. Aleksi Roitto). Vaihdossa: Mustafa Hasan

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

SAPA – Toukolan Teräs/2022 la 2.9 klo 16 Pallokenttä 1
Ponnistajat -SAPA pe 8.9 klo 19.45 Kartanon TN
SAPA – VJS la 16.9 klo 16 Pallokenttä 1
FC Kontu – SAPA la 23.9 klo 14 Kontulan nurmi
LPS – SAPA pe 29.9 klo 19.15 Saari Areena
SAPA – HerTo pe 6.10 klo 20 Pallokenttä 1

Facebook: SAPA Edustus | Helsinki | Facebook

Instagram: SAPAedustus (@sapaedustus) • Instagram-kuvat ja -videot

Twitter: SAPA Edustus (@SAPAedustus) / Twitte