Edustusjoukkue loistavaan voittoon häntäpään kamppailussa – Toukolan Teräs/2022 kaatui lauantaina sateisella Bolliksella

2.9
Kolmonen
Pallokenttä 1
SAPA – Toukolan Teräs/2022 3-2 (2-0)
SAPAn maalit: Amr El Safa Abouu 2 (27. min. ja 41. min.) ja Edison Muhire (77. min.)

SAPAn edustusjoukkue saalisti kauden kolmannen voittonsa ja ensimmäisen sitten toukokuun lopun Pallokentällä pelatussa ottelussa. Amr El Safa Abouu kunnostautui pelissä iskemällä pallon verkkoon pariin otteeseen.

Ottelun tärkeys oli molemmille joukkueille kiistämätön. SAPAllakin voiton paineet olivat ehtineet kasvaa jo kohtuullisin mittoihin, sillä viimeiset kymmenen matsia ei täysiä pisteitä ollut tuonut. Sarjajumbo Toukolan Teräs/2022:sen kausi on puolestaan ollut sitäkin vaikeampi. Toukolalaiset ovat koko kauden aikana saanut ainoastaan pisteen, joten kummallakin oli mielessä, että tämä peli jos mikä on niitä lisää tuova mieluiten kolmen muodossa.

SAPA otti alusta asti komennon pelissä. Joukkueen maalille oli jouduttu laittamaan puolustajan tontilta Dicky A Lody, joten siinäkin mielessä oli tärkeää, että liian vaikeaa iltapäiväpuhdetta ei hänelle tulisi.

Tämä onnistui, sillä avausjaksolla ei Dickylle varsinaisesti mitään kovin vaarallisia tilanteita syntynyt. Muutoinkin hän pelasi todella varman oloisesti ja selvitti puolittaiset paikat mallikkaasti.

SAPA iski avausjaksolla kahdesti. 27 minuutin kohdalla Victor Villegas keskittää vasemmalta Amr El Safa Abouulle, joka puskee syöksymällä tilanteeksi 1-0. Pallo kimpoaa takaraudoista sen verran vauhdikkaasti, että hetken oli penkillä epäselvää mihin peliväline päätyi, mutta savannalaisten ensimmäinen osuma kolmen maalittoman pelin pelin jälkeen maistui.

Vielä ennen taukoa Abouu tuplaa SAPAn johdon laukomalla hyvästä paikasta pallon verkon perille, 2-0.

Maalien lisäksi mitään varsinaisia huipputilanteita ei liiemmin nähty vaikka vihreiden hallinnassa mentiinkin, mutta onneksi tehot olivat kohdillaan.

Tauko vietettiin erikoisissa tunnelmissa, kun kaatosateen kastelemat pelaajat odottelivat kauas satojen metrien päähän Pallokentän pukukopin suojiin mennyttä tuomarikolmikkoa. Tauon pituus venähti näin ilmoitetusta viidestä minuutista varmasti reilu kymmeneen.

2-0 on pallopeleissä vaikea johto eikä hyvänolon tunteeseen ole varaa, muuten käy kylmät. Tätä painotettiin myös tauolla.

Dicky a Lody tuurasi varmaotteisesti SAPAn maalilla

Pelin kuva jatkui melko samanalaisena, tosin tilanteita sateli kotijoukkueelle hieman ensimmäistä enemmän. Muun muassa Villegas ampui paristakympistä tulisesti, mutta veto viuhui rimaa hipoen yli.

72. minuutilla Edison Muhiren kentälle vaihdosta tule piristi joukkuetta entisestään. Ensin hän sai pallon takatolpalle, mutta peliväline hiuksen hienosti vasemmalta ohi.

Seuraavasta hyökkääjä ei enää erehtynyt. Mustafa Mukhlis syötti Muhirelle, joka laittoi pallon varmasti maaliin ja turvallisen tuntuinen 3-0 tilanne oli tosiasia.

Lopussa peli meni vielä jännäksi, kun SAPA teki pari omaa maalia ensin 90. minuutilla ja jälkimmäisen lisäajan toisella minuutilla. Lisäaikaa ei onneksi tullut ainakaan juuri viittä enempää, joten ToTe ei saanut enää tilaisuutta tasoitukseen.

Tärkeä, tärkeä voitto näin plakkariin ja ensimmäisenä viivan alla oleva Herttoniemen Toveri jäi nyt neljän pinnan päähän. SAPAlla on vielä yksi peli vähemmän pelattuna.

Seuraavaksi vastaan asettuu pykälää savannalaisia ylempänä oleva Malmin Ponnistajat, joten ensi perjantaina isot pelit jatkuvat. Kamppailu käynnistyy klo 19.45 Kartanon kentällä, Vuosaaren liikuntapuistossa.

SAPAn kokoonpano Toukolan Teräs/2022-ottelussa.

Dicky A lody; Victor Villegas, Lucas Mrema, Olli Lappi (90. Noe Poppius), Mustafa Al Bazi, Victor Villegas; Ahmad Dildar, Mustafa Mukhlis, Ayoub Boukhriss, Ibrahim Razzak (72. Edison Muhire) ; Amr El Safa Abouu.

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

Ponnistajat – SAPA pe 8.9 klo 19.45 Kartanon tn
SAPA – VJS la 16.9 klo 16 Pallokenttä 1
FC Kontu – SAPA la 23.9 klo 14 kontulan nurmi
LPS – SAPA pe 29.9 klo 19.15 Saari Areena
SAPA – LPS ma 2.10 klo 20.05 Pallokenttä 1
SAPA – HerTo pe 6.10 klo 20 Pallokenttä 1

Facebook: SAPA Edustus | Helsinki | Facebook

Instagram: SAPAedustus (@sapaedustus) • Instagram-kuvat ja -videot

Twitter: SAPA Edustus (@SAPAedustus) / Twitte