FC Kontu jyräsi lauantaina toisella jaksolla vastustamattomasti voittoon – SAPAn tiukka putoamistaisto jatkuu

23.9
Kolmonen
Kontulan liikuntapuisto
FC Kontu – SAPA 5-2 (2-2)
SAPAn maalit: Victor Villegas (Amr Abouu) 25. min. ja Ahmad Dildar (Edison Muhire) 28. min.

SAPAn miesten edustusjoukkue joutui kärsimään lauantaina tappion, kun lohkonelonen FC Kontu vei pisteet paremman päätösjakson ansiosta maalein 5-2. Savannalaiset olivat hyvin mukana mukana pitkään pelissä, mutta ei voinut lopulta paremmalleen mitään, vaikka saumat pisteisiin olemassa olivatkin

Tavoitteet loppukaudelle ovat olleet jo pitkään selvät. Sarjapaikan säilyttäminen on luonnollisesti päällimmäisenä mielessä. Putoamisviivan alapuolelle valahtaneen SAPAn taistelu Kolmosen paikasta päävastustaja HerTon kanssa tullee olemaan päätöskierrokselle saakka tiukka.

Sade vihmoi Helsinkiä pitkin päivää, mutta lakkasi parahiksi ennen pelin alkua. Ottelutapahtumaan oli Kontulassa buffetteineen, kuulutuksineen ja musiikkeineen ilahduttavasti panostettu, mikä on varsin harvinaista herkkua tällä sarjatasolla.

Peli lähti käyntiin harmittavalla tavalla, kun jo 7 minuutin kohdalla iski kotijoukkue avausmaalin. Pallo pelattiin eteenpäin boksin sisään, josta syöttö maalin eteen vapaaksi jääneelle Joni Häppölälle, jolla oli helppo työ siirtää Kontu 1-0 johtoon.

Lisää tuli 22. minuutilla, kun sama mies Häppölä oli asialla, 2-0. Tämä oli kaikkea muuta kuin toivottiin, mutta kirvestä ei kaivoon silti heitetty, etenkin kun SAPA oli pelannut tähän asti maaleista huolimatta oikein hyvin.

Amr Abouu syötti Victor Villegasille, joka toi SAPAn pistetaisteluun kaventamalla pienestä kulmasta takanurkkaan vain muutama minuutti edellisestä osumasta.

Ja vihreäpaidat jatkoivat momentumia riemukkaalla tavalla 28 minuutilla, asialla Edison Muhiren syötöstä Ahmad Dildar, joka ampui tarkasti oikeaan alakulmaan, peli oli näin 2-2.

Tauolle lähdettiin viihdyttävän ja vauhdikkaan avausjakson jälkeen näistä lukemista.

Kopissa oli selvää, että tänään on täysi mahdollisuus napata jopa voitto, Kontu ei nimittäin ollut terävimmillään ja vieraat puolestaan oli mainiossa pelivireessä loistavalla taistelutahdolla varustettuna.

Tasaisissa merkeissä jatkettiin myös breikin jälkeen. Tasoero ei näkynyt kenttätapahtumissa oikeastaan mitenkään ja peli voisi kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Myös SAPAn maalivahti Tuomas Tiainen oli läpi ottelun mies paikallaan.

SAPA saikin tuhannen taalan paikan mennä johtoon, mutta Abouun noin 3 metristä lähtenyt veto pompahti epäonnisesti yläriman kautta yli.

Pian tämän jälkeen isännät iskivät kulmapotkusta maalilauluna toimivan Eiffel 65:n Bluen soimaan 3-2 osuman merkiksi. Pelikellossa oli tuolloin 70 minuuttia.

6 minuuttia myöhemmin Ville Hyytiäinen laittoi pallon rysään jo ratkaisevan tuntuisesti.

Viimeinen niitti SAPAn arkkuun tuli, kun Häppölä viimeisteli hattutempun jokunen hetki ennen täyttä aikaa. Tässä vaiheessa taivas aukeni pelin aikana kunnolla ensimmäisen kerran tuoden kirjaimellisestikin kylmää suihkua SAPAn niskaan.

Hyvä matsi joka tapauksessa, sama peli-ilme mukaan seuraavaan LPS-otteluun niin hyvä tulos on jälleen käsien ulottuvilla. Kyseinen kauden kolmanneksi viimeinen kamppailu pelataan ensi perjantaina Laajasalon Saari-Areenalla klo 19.15 alkaen.

SAPAn kokoonpano FC Kontu-ottelussa:

Tuomas Tiainen; Tomas Forsman (88. Manu Taavitsainen), Henri Jussila, Dicky A Lody, Elmi Moalin (20. Edison Muhire, 80. Niilo Anttila); Victor Villegas, Mustafa Mukhlis, Mustafa Al-Bazi, Ahmad Dildar, Ibrahim Razzak (46. Olli Lappi), Amr Abouu. Vaihdossa: Mustafa Hasan, Ophni Banza

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

LPS – SAPA pe 29.9 klo 19.15 Saari Areena
SAPA – LPS ma 2.10 klo 20.05 Pallokenttä 1
SAPA – HerTo pe 6.10 klo 20 Pallokenttä 1

Facebook: SAPA Edustus | Helsinki | Facebook

Instagram: SAPAedustus (@sapaedustus) • Instagram-kuvat ja -videot

Twitter: SAPA Edustus (@SAPAedustus) / Twitte