Edustusjoukkueelle piste saaliksi Orimattilasta – ”vähän nihkeä esitys”

SAPAn Martin Laitinen puolustamassa Matias Gröhniä vastaan.

24.7
Nelonen
Orimattila
Orimattilan Pedot – SAPA 0-0

SAPAn miesten edustusjoukkue palasi 3 viikon kesätauolta pelaamalla vieraskentällä maalittoman tasurin Orimattilan Petoja vastaan. Savannalaiset eivät olleet perjantaina aivan terävimmillään yhtään kuitenkaan poisottamatta orimattilalaisilta. SAPA jatkaa kauttaan kolmen pelin jälkeen yhä tappioitta.

Reissupelit jatkuivat jälleen, kun toisessa peräkkäisessä maakuntapelissä matkattiin tällä kertaa Orimattilan kaupunkiin. Edellisen pelin tapaan matka taitettiin kätevästi tilausbussilla, joka kurvasi Haapaniemen kentältä jo varhain iltapäivällä neljän aikoihin. Ottelutapahtuma Orimattilassa oli varsin viihtyisä mukavin kuulutuksineen ja buffetteineen, jotka ovat tällä sarjatasolla melko harvinaista herkkua. Sateisen puoleisessa säässä ei ylletty kuin noin puoleen normaalista yleisömäärästä, mutta varsin mukavasti paikalliset olivat kansoittaneet urheilupuistoa siitä huolimatta.

Itse ottelu alkoi SAPAlta vahvasti. Ensimmäisen vartin aikana valkopaitainen vierasjoukkue näytti joukkueista selvästi vahvemmalta, ja vaikutti siltä, että savannalaiset voisivat lyödä selvätkin numerot taululle. No, ihan niin helpolla ei perjantaina kuitenkaan päästy.

Vastustaja pääsi jakson loppupuolella paremmin peliin mukaan ja otetta enmmän hallintaansa. Mitään huippuvaarallista ei Pedot kuitenkaan saaneet SAPAn veräjää vartioineen Mikael Biesen päähän aiheutettua.

SAPAllakin paikat olivat suht vähissä. Alferdo Miguel pääsi yrittämään läheltä, mutta pallo meni niukasti ohi. Kertaalleen pallo saatiin jo toimitettua maaliin, mutta Muhamed Baden osuma hylättiin paitsiona.

Myös SAPAn Sheriff Bajo esitti tyylinäytteensä, kun hän yritti komeaa saksipotkua rankkarialueen sisällä lähempänä vitosen viivaa. Tämä oli vähällä onnistua, mutta maalittomana SAPAn harmiksi jatkettiin.

Joukkueet marssivat tauolla koppiin punomaan juoniaan, ja katsojat virvokkeiden ja makkaroiden pariin.

Toisella puoliajalla hyvin maltillisesti omiaan kannustanut orimattilalaisyleisö sai aihetta aplodeihin. Ei sillä että peli olisi siihen juuri aihettakaan antanut. Muutamaan otteeseen Biese sai SAPAn maalilla venyä parhaimpaansa. ”Miksu” pelasi muutoinkin jälleen kerran erittäin varmasti läpi ottelun.

SAPAn Valtteri Frantsi pääsi päätösjaksolla näyttämään vaarallisuuttaan. Ensin SAPAn parhaana pelaajana paikalliseen ravintolaan 100e lahjakortilla palkittu Rasmus Helminen syötti ”Vaden” läpi, mutta ottelun edetessä puhtaaksi hyökkäjääksi siirtyneen Frantsin veto liukui liruna aivan oikean tolpan juurelta ohi.

Toinen Vaden paikka tuli 65. minuutilla, kun hän ampui vaarallisesti parinkymmenen metrin tienoilta aivan yläkulmaa kohti. Maalivahti veti kuitenkin pitemmän korren päästen kuin päästenkin pallon tielle.

Kotijoukkueen sauma tuli tämän perään, mutta Peto-pelurin veto niukasti ohi maalin.

Loppuminuuteilla Pedot kävivät jälleen lähellä maalintekoa ja oli ratkaista kamppailun edukseen. Biese onnistui kuitenkin selvitettämään tulisen lähikudin, joka suuntautui liian keskelle.

Kotijoukkue teki vielä lisäajan kynnyksellä taktiselta vaikuttaneen vaihdon, jonka perusteella vaikutti siltä, että Pedot olisivat pisteeseen tyytyväisiä. Näin myös kävi, ja ainakin SAPAn pelaajat joutuivat poistumaan kentältä omiin esityksiinsä – ja pistemenetyksiin pettyneenä.

”Vähän nihkeä esitys. Aloitettiin peli tosi hyvin, saatiin kolme-neljä hyvää maalipaikkaa. Sitten jotenkin meidän taso laantui aika lailla ja ruvettiin hätäilemään eikä ollut kovin hyvä kontrolli pelissä. Ei myöskään ollut kovin hirveästi enää paikkojakaan, ei saatu oikein enää käännettyä sitä enää,” harmitteli SAPAn päävalmentaja Samuli Jokinen taiston tauottua.

”Kokonaisuutena aika huono peli meiltä. Totta kai me halutaan aina kolme pistettä, sitä vartenhan me pelataan ja tullaan tänne asti. Sen puolesta tietenkin harmittaa. Ei hävitty, se on kuitenkin aina parempi kuin tappio. Välillä tehtiin tänään toki hyviä asioita etenkin alussa, mutta kokonaisuus harmittaa. Sellaista se on tällä hetkellä, mutta kyllä se kääntyy”, sanoi Jokinen lopuksi luottavaisena.

Seuraava ottelu pelataan kotoisalla Bollis 6:lla, jonne saadaan vastustajaksi vanha tuttu LPS/Kuninkaat. Kamppailu vihelletään käyntiin klo 18.

SAPAn kokoonpano Pedot-ottelussa: Mikael Biese; Anselmi Henriksson (62. Bille Sirén), Martin Laitinen, Rasmus Helminen, Daniel Canga (72. Mike Capilo); Matias Romppainen, Riku Riihioja; Sheriff Bajo (65. Daniel Donner), Valtteri Frantsi, Alfredo Miguel (56. Albian Ibishi); Muhamed Bade. Vaihdossa: Jere Aho.