Edustusjoukkue torstaina toiseen peräkkäiseen tappioon – FC Korso oli parempi 2-1

6.8
Nelonen
Vantaan Havukoski
FC Korso/United – SAPA 2-1 (1-1)
SAPAn maali: Julius Kukkonen (29. min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue kärsi torstain myöhäisillassa toisen peräkkäisen tappionsa, kun se joutui Vantaan Havukosella taipumaan FC Korso/Unitedille 2-1 luvuin. Ottelu oli kohtuullisen tasainen, joka savannalaisten epäonneksi kääyntyi vastustajalle.

Kumpikin joukkue lähti kamppailuun tappio niskassa, joten pisteiden saaminen tästä pelistä olisi elintärkeää. Toisella jaksolla mentiin tasatilanteessa aina 82 minuutille, kunnes uutuuttaan kiiltävissä pelipaidoissa pelannut FC Korso iski katkeraa kalkkia vierasjoukkueelle. Havukosken inhottavat hyttyset loivat oman mausteensa, jotka kiusasivat niin kentän laidalla olleita kuin itse pelaajiakin.

Ottelun avausosuma nähtiin 29. minuutilla. SAPAn Juusuf Abdi antoi nappisyötön ristiin linjan taakse Julius Kukkoselle, joka pääsi vetämään hieman pomppivasta pallosta vastaan tulleen maalivahdin ohi ja peli oli 0-1.

Julius Kukkonen sai joukkuekavereiltaan onnittelut ottelun avausmaalista.

Tasoitus syntyi ensimmäisen puoliajan lisäajalla kulmapotkusta, kun Karri Kauppala pääsi puskemaan pallon maaliin.

Peliväline osui kertaalleen myös SAPAn toimesta tolppaan.

Avausjakson loppupuolella SAPAn maalilla aloittanut Mikael Biese joutui tekemään tilaa Jere Aholle saatuaan iskun polveensa.

Päätösjakso eteni tasaisissa merkeissä. Tunnin jälkeen Muhamed Bade pääsi laidalta puolittain läpi ja kuljetti lähelle maalia. Hyökkääjä vielä syötti maalin eteen, mutta korsolaispuolustus ehti sen verran häiritsemään, että osuma jäi vain haaveeksi. Badella oli myös toinenkin tilaisuus maalin tekoon, mutta ilman tulosta.

Korsolaiset hätyyttelivät myös useampaankin kertaan SAPAn maalia.

80. minuutilla nähtiin ratkaisu. Ensin valkopaidat saivat kovan paineen FC Korson maalille, ja pallo kimpoili pelaajalta toiselle osuen lopulta jälleen tolppaan. Heti perään toisessa päässä Korso-peluri pelasi pystypallon, ja Henri Takkisen veto pääsi ohittamaan maalivahti Ahon lipuen tolpan kautta sisään, 2-1.

Voi sanoa että Korso voitti pelin kuitenkin ansaitusti. Savannalaiset eivät yltäneet tänäänkään parhaimpaansa, ja maalipaikkoja ei joukkueelle liikaa siunaantunut.

”Ihan hyvä ekajakso, vaikka välillä tapahtuikin vähän huolimattomuuksia ja helppoja virheitä, niin isossa kuvassa luotiin kuitenkin paikkoja ja noudatettiin mitä oltiin sovittu. Harmittavasti päästettiin siinä ihan lopussa maali kulmasta. Vastustaja oli hyvä erikoistilanteissa, selvästi parempia kuin me niissä. Toisen jakso oli taas ihan päinvastainen siitä, ja lopputulos on taululla”, SAPAn valmentaja Samuli Jokinen harmitteli pelin jälkeen.

SAPA pääsee nyt viikon aikana kääntämään taas kurssia, saaden kolmet treenit alle. ”Koitetaan luoda uskoa joukkueeseen. Ja jos toissa pelissä oli paskaa 90 minuuttia, nyt oli vain 35 minuuttia eli parannetaan siitä,” Jokinen keventää lopuksi.

Ja tuota parannusta lähdetään hakemaan ensi perjantaina Bollis 6:lla, kun vastaan tulee sarjassa neljäntenä oleva HyPS. Ottelu käynnistyy klo 19.15. SAPA on tällä hetkellä sarjassa keskivaiheilla 7 pisteessä.

SAPAn kokoonpano FC Korso/United-ottelussa: Mikael Biese (40. Jere Aho); Bille Sirèn (86. Mido Farhoud), Rasmus Helminen (60. Saleem Khan, 86. Mike Kapilo), Alexey Lazarev, Albian Ibishi; Matias Romppainen (60. Martin Laitinen), Juusuf Abdi (70. Juusuf Abdi); Sherif Bajo, Valtteri Frantsi (76. Joseph Johnson); Julius Kukkonen; Muhamed Bade.