Edustusjoukkue tasuriin HJK/Laajasaloa vastaan viihdyttävässä ottelussa – perjantaina päädyttiin 4-4 lukemiin

6.9
Nelonen
Laajasalo
HJK/Laajasalo – SAPA 4-4 (2-0)
SAPAn maalit: Christoffer MacDonald-Thomé (53. min.), Mikko-Ville Virolainen (61. min.), Muhamed Bade (82. min.), Karim Marjamäki (90+2. min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue tasasi perjantaina pisteet putoamista vastaan kamppailevaa HJK/Laajasaloa vastaan Laajasalon hyväkuntoisella nurmella. Savannalaiset nousivat todella tapahtuma- ja vaiherikkaassa pelissä toisella jaksolla kolmen maalin takaa tasoihin. Voittoon asti eivät enää rahkeet aivan riittäneet, vaikka pallo vielä lopussa maaliin saatiinkin.

Panokset olivat viritetty perjantaina isoksi, sillä peli oli molemmille huipputärkeä. SAPA hamuaa kuumeisesti kärkisijoille ja HJK/Laajasalo puolestaan kammeta itsensä putoamisviivan alapuolelta kuiville.

Ottelun alku antoi jo viitteitä, että helppoa iltapuhdetta ei ollut savannalaisille tulossa. Klubin Simon Saarionkari puski sivuvaparin sisään ja vei kotijoukkueen 9 minuutin kohdalla 1-0 johtoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Christoffer MacDonald-Thomé pääsi pitkän kuljettelun päätteeksi jo harhauttamaan veskarin, mutta lähes varmalta näyttänyt maali jäi syntymättä pallon viuhuessa harmittavasti ohi.

Heti perään SAPA sai seuraavan loistopaikan, tälläkään kertaa ei peliväline löytänyt lähietäisyydeltä maaliin paristakaan yrityksestä huolimatta.

Ja jos et itse tee niin kaveri kyllä tekee, sillä avausjakson puolivälissä sinivalkoisten Atte Vanhala tuplasi kulmapotkusta joukkueensa johdon 2-0:aan.

Klubi osui vielä pariinkin otteeseen vielä tolppaan, mutta kohtuullisen lyhyen tauon viettoon lähdettiin näistä numeroista.

Jussi-Pekka Savolainen tuli kentälle toiselle puoliajalle.

Päätösjakso ei juuri alkanut juuri ensimmäistä paremmin, kun HJK/Laajasalo oli 53. minuutilla jo 3-0 johdossa joukkueen maalitykki Jukka Koskelan osumalla. Tämä oli hänelle jo kauden 15. maali.

SAPAn onneksi MacDonald-Thomé kuittasi tämän välittömästi ja ero oli jälleen kahdessa maalissa, 3-1.

Tästä alkoi SAPAn hieno kiri. Ensin Mikko-Ville Virolainen toi vihreäpaidat vain maalin päähän ja 82. peliminuutilla syntyi jo tasoitus. MacDonald-Thomé antoi namupassin Muhamed Badelle, joka iski pelin 3-3:een.

Mutta draama ei jäänyt suinkaan tähän. Aivan varsinaisen peliajan lopussa SAPA-peluri potkaisi pallontavoittelutilanteessa rajusti vastustajaa sääreen, joka jäi tuskissaan maahan. HJK:n Joni Haapamäki ei jäänyt tätä ihmettelemään, vaan kävi tekemässä 4-3 maalin samalla kun toimituksenkin huomio oli tässä kohtaa lähinnä maahan jääneessä pelaajassa.

SAPA ei tästäkään vielä liikaa hätkähtänyt. Lisäajan toisella minuutilla Karim Marjamäki kun onnistui vielä riemukkaasti tasoittamaan pelin 4-4:ään.

Aivan loppuhetkillä tuli vielä paljon puhuttanut tilanne. SAPAn Virolainen laukoi pallon jo verkkoon, ja vihreiden leirissä ehdittiin jo riemuita voittomaalia. Avustavan erotuomarin lippu nousi kuitenkin pystyyn, sillä hänen mielestään puoli kroppaa oli puolustajaa edellä. Joka tapauksessa hyvin epävarmalta tilanne näytti.

4-4 lukemiin siis päädyttiin kauden varmaankin viihdyttävimmissä ja jännittävimmässä matsissa.

SAPAlla oli perjantaina runsaasti poissaoloja mikä teki omat hankaluutensa. ”Nyt jos joskus oli vaikea peliin valmistautuminen. Meillä oli 11 pelaajaa käytössä, jotka piti sommitella kentälle, se oli se lähtökohta. Valmennus ottaa tästä syyt niskoilleen, että se ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Sitä kontrollia mitä on ollut viimeisissä pelissä ei näkynyt tänään, mutta pelaajien asennetta ei voi kuitenkaan syyttää silti yhtään”, kertoi SAPAn valmentaja Henri Jussila pelin jälkeen, joka toimi joukkueen päävalmentajana yhdessä Samuli Jokisen kanssa varsinaisen pääkoutsi Rasmus Janssonin ollessa perjantaina poissa.

”Toisen puoliajan vaihtojen jälkeen oltiin vähän enemmän oma itsemme. Se kuitenkin näkyi että vastustaja pelasi sarjapaikasta. He onnistuivat tekemään lopussa vielä yhden maalin, vaikka me olimme lähteneet jahtaamaan kolmen maalin tappioasemasta ja melkein onnistuttiinkin siinä. Meidän lopun paitsiomaalissa puhuttiin kymmenistä senteistä, mutta ei voi valittaa silti tuomareille eikä kenellekkään pelaajalle.” Jussilla sanoi lopuksi.

Seuraava peli on edessä ensi torstaina, kun Lassilan Topcart Areenalla vastaan asettuu FC POHU/Hurjin. Ottelu alkaa klo 20.15.

SAPAn kokoonpano HJK/Laajasalo-ottelussa: Jere Aho; Martin Laitinen, Anselmi Henriksson, Mikko-Ville Virolainen, Karim Marjamäki, Joe Johnson, Valtteri Frantsi, Albian Ibishi (46. Jussi-Pekka Savolainen), Riku Riihioja, Aleksi Roitto (46. Muhamed Bade), Christoffer MacDonald-Thomé. Vaihdossa: Mikael Biese, Jesse Martin.

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

FC POHU/Hurjin-SAPA Lassilan TN to 12.9 klo 20.15
SAPA-Gnistan/Ogeli Brahen kenttä pe 20.9 klo 19.15
Töölön Taisto/Akatemia-SAPA Pallokenttä 6 to 26.9 klo 20.20
SAPA-PK-35/2 Pallokenttä 6 to 3.10 klo 20.15

Facebook: https://www.facebook.com/sapaedustus1970/

Twitter: https://twitter.com/sapaedustus?lang=fi

Instagram: https://www.instagram.com/sapaedustus/