Edustusjoukkue joutui tyytymään tasuriin FC Puimurin kanssa torstaina: ”Epäoikeutettu olo”

FC Puimur/2 – SAPA 1-1 (1-1)
Latokartano
SAPAn maali: Karim Marjamäki (40. min.)

Karim Marjamäki iski SAPAn ainoan maalin.

SAPAn miesten edustusjoukkue joutui tyytymään torstaina suvereenista hallinnasta ja runsaista maalipaikoista huolimatta 1-1 tasapeliin FC Puimurin vieraana Latokartanon tekonurmella.
SAPAn ainoan viimeisteli avausjaksolla Karim Marjamäki.

Melko lämmin kevät aurinko helli katsojia Latokartanon liikuntapuistossa, jonka futiskentälle on vastikään on vaihdettu hiekka tekonurmeksi. Kenttä oli ”jätetty” hitusen liian pitkäksi, ja pallo liikkui sen pinnalla verkkaisen tuntuisesti.

SAPA ei onnistunut voittamaan, vaikka pallo oli lähes 80 prosenttisesti vieraiden hallussa, ja se voitti laukaukset 18-3. Tosin vain 4 niistä meni maalia kohti, mikä oli kohtalona torstaina.

SAPAn valmentaja Rasmus Jansson ei peitellyt pettymystään ottelun jälkeen. ”Harmittaa, että jäätiin tasapeliin, vaikka paikkoja oli läpi ottelun tehdä montakin maalia. Epäoikeutettu olo, ei tunnu että oltaisiin ansaittu vain tasuri tuolla pelillä.”

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti. Patrick Semanganialle pelattiin seinäsyötöllä pelin alkuminuuteilla pallo takatolpan juureen, mutta hyökkääjä ampui harmikseen pelivälineen tolppaan.

Vierasjoukkueen komennossa mentiin lähes koko avausjakso, mutta niin vain vastoin kaikkia odotuksia maalin makuun pääsi ensimmäisenä Puimur. SAPAn puolustusalueella sattui pallonmenetys, jonka Niko Pirinen käytti hyväkseen, 1-0.

Vastaus saatiin kuitenkin vain parisen minuuttia myöhemmin, kun parikymmentä minuuttia aiemmin takareitensä loukanneen Jussi-Pekka Savolaisen tilalle kentälle tullut SAPAn Karim Marjamäki pääsi katkaisemaan vastustajan syötön ja karkasi maalintekoon, 1-1.

Julius Kukkonen ampui toisella puoliajalla pallon ylärimaan.

Toisella puoliajalla SAPA jatkoi painostusta, mutta muun muassa Julius Kukkosen ylärimasta ja Marjamäen avopaikaista huolimatta pallo ei suostunut menemään enää toista kertaa isäntien maaliin.

Tuloksena siis karvas tasapeli ja ensimmäiset pistemenetykset olivat tosiasia.

”Hyvä että tasuri tuli tähän vaiheeseen. Nyt se on koettu ja tiedetään miltä se tuntuu, niin ollaan seuraavassa pelissä taas valmiit voittamaan. Seuraavaa peliä kohti.”, Valmentaja Jansson sanoo.

Ja se seuraava ottelu pelataan ensi perjantaina Bragulla. Derbyssa vastaan tulee kiihkeistä kannattajistaan tunnettu Kurvin Vauhti, peli alkaa klo 18.

SAPAn kokoonpano FC Puimur-ottelussa: Jere Aho; Daniel Canga (67. Alexey Lazarev), Anselmi Henriksson, Anton Matinlauri, Jesse Martin (73. Aleksi Roitto), Riku Riihioja, Julius Kukkonen, Joseph Johnson, Christoffer MacDonald-Thomé (82. Albian Ibishi), Patrick Semangania (46. Mikael Virta), Jussi-Pekka Savolainen (16. Karim Marjamäki)