Edustusjoukkue aloittaa kauden!

DSC00287 (1)

SAPAn kausi Nelosessa alkaa tulevana tiistaina 19.4 Myllypurossa SUMU/77:aa vastaan. Krunalaisten tavoitteet tulevalle sesongille on selvät: nousu takaisin Kolmoseen.

SAPAn viime kausi päättyi pettymykseen, kun liki kaksi vuosikymmentä kestänyt putki Kolmosessa katkesi tylysti. Viimeisten vuosien pelit ovat olleet krunalaisilta usein enemmän tai vähemmän tervanjuontia, joten sarjatason tippumista pykälää alemmas ei tietenkään tarvitse pitää pelkästään huonona asiana.
SAPA on siis alkavalla kaudella uudenlaisen haasteen edessä – tällä kertaa siltä toivomisen sijaan odotetaan voittoja. Lähtökohdat kauteen startatessa ovat siksi ehkä jopa herkullisemmat kuin pitkään aikaan.

Joukkueessa on tapahtunut pientä muuttoliikettä, mutta tilalle on kuitenkin löytynyt onneksi hyvinkin päteviä pelureita. Vihreäpaitoihin on tullut tähän mennessä kolme uutta miestä. AC StaSi:sta vihreäpaitoihin siirtyi kahdessa pelaamassaan treenipelissä jo kolmesti osunut laitalinkki Mikael Virta, hyökkäykseen vahvistusta tuo jo viime kauden lopulla harjoitusringissä ollut nuori tunisialainen Yasine Alouin sekä vahvasti talvikaudella esiintynyt puolustaja Mikko Aho (kuvassa) SAPAn kakkosjoukkueesta. Joukkueesta on lähtenyt mm. Muhamed Bade, pitkäaikainen hyökkääjä Emmanuel Taylor ja viime kaudella paljon vastuuta saanut Ville Luomala, joka sai kauden kynnyksellä töitä Vaasasta. Daniel Donner on ainakin elokuuhun asti Brysselissä, Pauli Laiho asuu Hangossa ja Christoffer MacDonald-Thomé on koko vuoden suorittamassa asepalvelustaan.

Tuomo Känsäkoski aloitti kolmannen kautensa päävalmentajana. Arvostettavat 16. kauttaan joukkueen taustalla töitä paiskiva Sakari ”Sakke” Nieminen jatkaa joukkueenjohtajana ja Timo Erkkilä toimii edelleen huoltajana.

SAPA harjoitteli pre-seasonilla kolmesti viikossa. Kaksi vuoroa Haapaniemessä ja yksi Talin hallissa, mikä oli pelaajille varmasti mieleen, vaikka vuoro toki myöhäinen olikin. Krunalaiset jatkavat kolmen harjoituksen viikkotahtia myöskin kauden aikana.

SAPA pelaa Nelosen lohkossa kaksi, jonka otteluohjelma löytyy täältä. Lohkossa ennakkoon vahvoilta vaikuttavat ainakin Atlantis FC/Akatemia, LPS/Kuninkaat, SUMU/77 ja sarjanousija FC FINNKURD. SAPAn pelit ovat tällä kertaa kaikki arkipäivinä. Muutama perjantaimatsi on joukkoon onneksi osunut, mutta lauantai-sunnuntai pelit on tällä kertaa ohjelmasta sivuutettu tyystin. Tällä kaudella Neloseen uutuutena on tullut nurmipelit, joita ei tällä sarjatasolla olla aikoihin nähty. SAPAn kotiottelut on sijoitettu Brahen kentälle (3), Käpylän nurmelle (3), Kumpulaan (3), yksi kotipeli tullaan pelaamaan Pirkkolassa ja viimeisen ottelun pelipaikka ei ole vielä selvillä. Lohkovoittajat nousevat suoraan Kolmoseen ja lohkokakkoset pelaavat vielä karsinnat lisänousupaikoista. Päätöskierros pelataan näillä näkymin torstaina 6.10.

SAPAn edustusjoukkue kaudella 2016:
Maalivahdit: Mikael Biese, Ari Takala.
Puolustajat: Jaakko Kuusimäki, Anselmi Henriksson, Mikko Aho, Simo Saarinen, Mikko Nieminen, Jari Mustonen, Sami Helppi.
Keskikenttäpelaajat: Rasmus Helminen, Mikael Virta, Kalle Vanhatalo, Joni Rantakari, Christoffer MacDonald-Thomé, Antti Erola.
Hyökkääjät: Jani Rahkonen, Yasine Alouin, Javier Ihatsu, Miika Koivisto.

Tulleet: Mikael Virta (StaSi), Yasine Alouin (Marsa, Tunisia) ja Mikko Aho (SAPA/2).
Lähteneet: Sampsa Melkas (lop.), Sammeli Kuisma, Martin Laitinen, Muhamed Bade, Nana Bonsu (HIFK/2), Ville Luomala (FC Jukolan Pallo, Vaasa), Bin Bin Yang.