3. divisioona
Väinämöinen
PPJ – SAPA 1-2 (1-1)
SAPAn maalit: Bin Bin Yang (34. min) ja Mikko Nieminen (86. min rp.)

Pitkään siinä taas meni. Kauden ensimmäistä voittoa saatiin viime kauden tapaan odottaa kesäkuun puoliväliin. Maanantainen voitto PPJ:stä ei tullut todellakaan helpolla. Ratkaiseva osuma nähtiin vasta 86. minuutilla, kun Mikko Nieminen ampui pilkulta SAPAn 2-1 voittoon.

Avausjakso oli kaikin puolin tasainen. Alussa molemmat olivat kertaalleen lähellä maalintekoa, mutta kokonaiskuvaa hallitsi lievä aneemisuus. Runsaan puolen tunnin kohdalla alkoi kuitenkin hetkeksi tapahtua.

33. minuutilla PPV sai pienen maalinedushässäkän, joka päättyi PPJ:n 1-0 osumaan.

SAPAn vastaus tuli vain alle pari minuuttia myöhemmin. Daniel Donner syötti keskeltä lähellä rangaistusalueen rajaa Bin Bin Yangin vapaaksi, joka pääsi laukomaan läheltä lukemiksi 1-1.

Molemmilta joukkueilta hieman mitäänsanomattoman avausjakson jälkeen vieraat alkoivat toisella puoliajalla osoittamaan, että joukkue todella haluaa 3 pistettä. SAPA saikin pari erinomaista paikkaa, laukaukset vain epäonnistuivat.

Pienoisesta hallinnasta huolimatta sen enempää kunnollisia tekopaikkoja ei SAPA onnistunut luomaan, joskaan niitä ei ollut isännilläkään.

Pelikellosta alkoi aika käymään vähiin, ja selvää oli vain se, että tasapeli ei vihreäpaitoja tyydyttäisi missään määrin.

Ottelua oli pelattu 86 minuuttia, kun SAPAn laitapuolustaja Jaakko Kuusimäki oli osaltaan järjestämässä ratkaisua. Kuusimäki teki esityön ja syötti laidalta keskelle 16-alueen rajalle. Lopulta peliväline kävi PPJ-pelaajan kädessä, erotuomari arpoi hetken ja pallo pantiin pilkulle.

Mikko Nieminen ei taaskaan erehtynyt rankkarissaan ja kitkerien tappioiden jälkeen SAPA oli saamassa hyvityksen.

Piinaavan pitkiltä tuntuvien viimeisten minuuttien jälkeen tuli vapauttava päätösvihellys – vihdoin voitto! Nyt oli SAPAn vuoro iskeä lopussa, onnea oli toki rutkasti matkassa.

Sarjasijoitus pysyy silti ennallaan, eli viimeisenä. SAPAlla on nyt kerättynä neljä pistettä. Seuraava ottelu pelataan perjantaina 26.6 klo 18, jolloin vastassa Käpylässä on I-HK/OMV.

SAPAn kokoonpano PPJ-ottelussa: Ari Takala; Jaakko Kuusimäki, Anselmi Henriksson, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Joni Rantakari, Ville Luomala (34. Kalle Vanhatalo), Jani Rahkonen (46. Martin Laitinen), Bin Bin Yang, Rasmus Helminen (71. Pauli Laiho), Daniel Donner. Vaihdossa: Mikael Biese, Javier Ihatsu