SAPAn vaikea kausi päättyi tappioon

3.10
3. divisioona
Pallokenttä
SAPA – MPS/Atletico Malmi 1-5 (0-2)
SAPAn maali: Muhamed Bade (82. min)

Kahden aikaisemman vuoden tavoin myös kausi 2015 käynnistyi kehnosti. SAPA jäi kahdeksasta ensimmäisestä pelistä ilman voittoa, mutta tällä kertaa toivottu nousu syyskaudella jäi tekemättä. Krunalaisten kohtaloksi jäi putoaminen ensi kaudeksi Neloseen. Kauden päätösottelussa Atletico Malmi murskasi toistamiseen SAPAn ja voitti lauantaina Pallokentällä pelatun ottelun maalein 5-1.

Atletico sai ennen avausmaaliaan pari melko vaarallista tilannetta, mutta maaliin asti pallo meni 24. minuutilla. Syöttö keskeltä rankkarialueen sisään oikealle laidalle, josta todella hieno veto takayläkulmaan muutti numeroiksi 0-1.

SAPAlla oli ensimmäisellä jaksolla paikka Christoffer MacDonald-Thomén toimesta. ”Kriden” veto kuitenkin takakulmasta ohi. Myös Muhamed Badelle siunaantui tilaisuus maalintekoon, mutta hyökkääjän laukaus hyvässä vetopaikassa jäi kuitenkin lähtemättä.

Atletico osui hieman ennen toista maaliaan tolppaan.

Keltapaidat pääsivät kahden maalin johtoon aivan avausjakson lopussa. Pelattiin jo yliaikaa, kun läpisyöttö päästi Jesse Ketosen karkumatkalle. Ajo laidalta maalille ja pallo sisään, 0-2.

SAPA vaihtoi maalille toiselle jaksolle olkapäätään loukanneen Nana Bonsun tilalle Mikael Biesen.

Toinen puoliaika oli SAPAn kannalta todella murheellinen. Atletico iski kolmesti 53., 61. ja 65. minuutilla tulleilla maaleilla, joista keskimmäinen oli oma maali. Loput kaksi teki Jesse Ketonen, joka iski hattutempun, kun sama mies oli asialla myös 2-0 maalissa.

Muhamed Bade maalasi SAPAn ainokaisen 82 minuutin kohdalla.

”Kausihan oli kieltämättä pettymys. Joukkueessa oli koko ajan hyvä meininki, pelaajat olivat pääsääntöisesti erittäin sitoutuneita ja hyvällä asenteella mukana, joten senkin takia harmittaa. Itsehän tässä joutuu peiliin katsomaan, koska materiaalimme oli mielestäni sitä tasoa, että parempi suoritus oli ihan realismia, en vain saanut siitä tarpeeksi irti. Toisaalta kauteen mahtuu myös positiivisia asioita, joista ehkä tärkeimpänä nuorten pelaajien, Kriden ja Javin, kehittyminen kauden aikana ihan varteenotettaviksi avauksen pelaajiksi. Myös itse koin kauden erittäin opettavaisena, ja tehtyjen virheiden suhteen, aina joukkueen kasaamisesta asti, ollaankin nyt huomattavasti viisaampia”, SAPAn päävalmentaja Tuomo Känsäkoski summasi ajatuksiaan kauden jälkeen.

Etelä-Espoon Pallo nousee kakkoseen. SAPAn seuraksi Neloseen päätyy FC Vantaa.
SAPA kiittää kannattajiaan ja tukijoitaan kaudesta 2015.

SAPAn kokoonpano MPS/Atletico Malmi-ottelussa: Nana Bonsu (46. Mikael Biese); Jaakko Kuusimäki, Anselmi Henriksson, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Christoffer MacDonald-Thomé (76. Pauli Laiho), Antti Erola, Joni Rantakari, Rasmus Helminen, Javier Ihatsu, Muhamed Bade. Vaihdossa: Martin Laitinen