SAPAn tuska jatkuu – kevätkierros päättyi tappioon

2.7
3. divisioona
Puistola
MPS/Atletico Malmi – SAPA 4-0 (3-0)

SAPA hävisi jälleen. Toisen kerran peräkkäin se oli ensimmäisen jakson jälkeen jo 3-0 tappiolla. Atletico Malmi voitti lopulta ottelun 4-0 ja krunalaisten tuska jatkuu. Kevätkierrokselta saaliiksi jäi vain neljä pistettä, joten sarjapaikan uusiminen vaatii jo pientä ihmettä.

SAPA aloitti vahvasti. Ensimmäinen tilanne tuli jo toisella peliminuutilla kun Daniel Donner pääsi ampumaan tuloksetta hyvästä paikasta.

11. minuutilla nähtiin liiankin tutuksi käynyt tilanne – vastustaja avasi maalihanat. SAPAn sivuvaparin jälkeen Atleticon purkupallo päätyi vihreäpaitojen ohipotkun jälkeen malmilaispelaajalle, joka pitkän karkumatkan päätteksi iski tilanteeksi 1-0.

SAPAn Jani Rahkonen laukoi 16. minuutilla niukasti yli.

Muutama minuutti myöhemmin Sami Helppi keskitti loistavasti Donnerille, joka jatkoi yhdellä kosketuksella pelivälineen läheltä ohi .

SAPA oli tässä vaiheessa hyvin mukana pelissä, Atleticolla ei maalin lisäksi muita paikkoja ollut, lukuisia kertoja paitsiossa kylläkin – yhteensä pelissä yksitoista kertaa.
Kunnes 31 minuutin kohdalla Atletico teki silti taas. Pallon riiston jälkeen syöttö keskelle ja rankkarialueelta veto maaliin. 2-0

40. minuutilla malmilaisten laukaus kävi tolpassa.

Ratkaisun makua oli ilmassa juuri ennen puoliaikaa kun ”Atleetit” löivät taululle lukemiksi 3-0 hyökkäyksestä, johon ei SAPA-puolustus ehtinyt kunnolla mukaan.

Kaikkiaan pelillisesti varsin tasainen avausjakso, mutta pienet puolustuksen virheet ja hieman huono tuuri edesauttoivat kotijoukkueen kolmen maalin etumatkalle toiselle puoliajalle lähdettessä.

59 minuuttia oli pelattu kun Atletico teki vielä keskityksestä maalin eteen helpon oloisesti neljännen. 4-0.

Tolppa ja SAPA-vahti Mikael Biesen loistopelastukset pitivät Atleticon johtolukemat ennallaan.

Kevätkierros on pelattu ja tilanne on todella karu. Vain kerran voittaneella SAPAlla putoamisviiva siintää kaukana, yhdeksän pisteen päässä. Sanomattakin on selvää, että voittoja on tultava loppukaudella reippaasti. Tukalalta näyttää sarjapaikan säilymisen kannalta, mutta pisteitä on toki vielä paljon jaossa, joten kaikki on ilman muuta mahdollista.
Kesätauon jälkeen pelit jatkuvat tiistaina 28.7 Sipoossa, jossa elintärkeässä ottelussa vastassa on Sibbo Vargarna.

SAPAn kokoonpano Atletico Malmi-ottelussa: Mikael Biese; Anselmi Henriksson, Jari Mustonen, Sami Helppi, Joni Rantakari, Rasmus Helminen, Ville Luomala (46. Bin Bin Yang), Jani Rahkonen (55. Miika Koivisto), Antti Erola, Martin Laitinen, Daniel Donner. Vaihdossa: Ari Takala

SAPAn syyskierroksen ottelut:

SibboV – SAPA ti 28.7 klo 19.15 Nikkilän keskusnurmi

SAPA – LPS pe 31.7 klo 18.00 Käpylän nurmi

SAPA – NouLa pe 7.8 klo 19.30 Käpylän nurmi

HIFK/2 – SAPA la 15.8 klo 14.30 Pallokenttä 6

SAPA – FC Vantaa pe 21.8 klo 19.30 Käpylän nurmi

TuPS – SAPA to 27.8 klo 18.45 Tuusulan urheilukenttä

SAPA – HerTo pe 4.9 klo 18.00 Käpylän nurmi

EsPa – SAPA su 13.9 klo 16.30 Matinkylän tekonurmi 1

SAPA – PPJ pe 18.9 klo 18.00 Käpylän nurmi

I-HK/OMV – SAPA la 26.9 klo 15.00 Itä-Hakkilan tekonurmi

SAPA – Atletico Malmi la 3.10 klo 16.15 Pallokenttä 6