SAPAn miesten kakkosjoukkue päätti Vitosen kautensa viidenteen sijaan – ”Ei ihan niin hyvä kausi kuin pari edellistä”

SAPA M2 päätti kautensa torstaina viidenteen sijaan. Vitosen päätöskierroksella joukkue putosi pari pykälää hävittyään FC Football Clubille Talissa 4-1 luvuin.

Savannalaiset eivät kyenneet uusimaan edellissesonkien ykkös- ja kakkossijaa, mutta pelasi siitä huolimatta läpi kauden varsin vahvasti ja voitti puolet peleistään. Toki myös lohkon joukkuemäärään tuli Palloliiton uudistuksen ja koronan sekoittaman pakan myötä kolmannes lisää. ”Taas oltiin vuoden vanhempia, ei ollut ihan niin hyvä kausi kuin pari edellistä,” sanoi SAPA/2:n pelaajavalmentaja Kimmo Hyttinen päätöspelin jälkeen.

Loukkaantumiset olivat joukkueen riesana, mikä hankaloitti huomattavasti kautta. ”Isoin ongelma oli ehkä, että etenkin meidän puolustuslinjassa oli ihan hemmetisti loukkaantumisia. Ei tainnut olla varmaan yhdessäkään pelissä sama puolustuslinja. Me myös päästettiin epätyypillisesti paljon maaleja. Se on aiemmin ollut meillä aika vahva, että ei päästetä kauheasti omiin. Ei ollut kuitenkaan missään vaiheessa mitään hätää, että olisi pitänyt mitään tippumista ajatella, sellainen tasainen keskikastin sijoitus”, Hyttinen kuvailee.

Koronan takia kuviot menivät myös alasarjaviheriöillä uusiksi, ja epätietoisuus vallitsi pitkään joukkueiden keskuudessa. ”Oli kaikin puolin aika erikoinen kausi, kun ei tiennyt oikein milloin alkaa ja kun oli vielä yksinkertainen sarja, niin aika sekava oli. Mutta kiva oli päästä pelaamaan, kun se kevät oli aika synkkää aikaa kaikin puolin”, hän luonnehtii.

”Samanlainen kausi oli henkilökohtaisesti, kun koko jengillä. Oli hyviä pelejä ja sitten vähän huonompia pelejä. Sillä laillahan se yleensä aina menee. Parannettavaa jäi, puhtaammat suoritukset ja muutama maali enemmän”, pelaajavalmentaja ruotii omaa kauttaan.

Joukkue pyrkii talven aikana saamaan muutaman vahvistuksen keski-iältään suhteellisen iäkkääseen ryhmään. ”Yritetään pari-kolme pelaajaa taas rekrytoida. Vuoden vanhempia kun taas ollaan niin tarvitsee vähän isomman ringin”, päättää Hyttinen.