SAPAn miesten futsaljoukkue toiveikkaana odottamaan mahdollista sarjanousua

 

 

 

 

 

 

 

SAPAn miesten futsaljoukkue päätti kautensa komeasti viiden ottelun voittoputkeen. Lauantaina pelattiin täydennyspaikoista Neloseen. Viidennen futsalkautensa päätökseen saanut SAPA löi karsintaottelussa taululle Herttoniemenrannassa pelatussa ottelussa selvät 8-4 lukemat FC POHU/Susijengiä vastaan ja se pääsee odottamaan lohkeaako paikka sarjaporrasta ylempää ensi sesongiksi. Se olisi joukkueen ensimmäinen sarjanousu.

Ensimmäisellä puoliajalla mätettiin maaleja oikein urakalla, jonka aikana SAPAn Erik Nyroos iski hattutempun. Krunalaisten 4-3 johdosta lähdettiin toiselle jaksolle. Siinä vauhdikas ja maalirikas peli jatkui. SAPA pääsi kuitenkin karkaamaan toisen 15-minuuttisen alkuvaiheessa jo mukavaan kolmen maalin johtoon Kimmo Hyttisen 6-3 osumalla. POHU yritti vielä päästä otteluun mukaan ja pääsikin kaventamaan. SAPAn Moose Ristiniemi rankaisi kuitenkin rankkarista pian sen jälkeen ja peli alkoi olla sitä myöten selvä. Maalivahdin tontilla pelannut Manu Taavitsainen tyylitteli vielä niin ikään pilkulta loppulukemat 8-4.

”Kausi oli varsin kaksijakoinen: toisaalta onnistuttiin kaatamaan kärkijoukkueita ja toisaalta onnistuttiin häviämään selvästi meitä heikommille joukkueille,” sanoo SAPAn valmentaja Aku Jokinen kauden jälkeisissä tunnelmissa. ”Kokoonpanot vaihtelivat pelistä toiseen ehkä liikaa, mikä vaikeutti sovittujen kuvioiden omaksumista. Vaihtelu pelien välillä on toki ymmärrettävää, koska moni pelaajistamme myös valmentaa, ja osittain myös miesten joukkueiden harjoitusottelut vaikuttivat asiaan”, hän kertoo haasteista.

”Positiivista kaudessa tietysti se, että viimeinen täydennyskarsintapeli voitettiin ja nyt odotellaan toiveikkaana tietoa mahdollisesta sarjanoususta. SAPAn miesten joukkueiden yhteistoimintana hoidettu futsaljoukkue on myös omiaan edistämään yhteistyötä joukkueiden välillä sekä seurahenkeä”, hän kehuu. Valmentaja kääntää osin katseensa jo tulevaan, joka näyttää hänen mukaansa varsin lupaavalta. ”Kauden mittaan pelitapa alkoi pikku hiljaa iskostua selkäytimeen ja ensi kauteen on mainiot lähtökohdat sarjatasosta riippumatta”.

”Pelaajisto suoritti vaihtelevasti eikä sen myötä ole tarpeen nostaa esille yksilöitä. Joukkueena voitettiin ja välillä myös hävittiin”. Lopuksi kiitokset lähtevät hienoa taustatyötä tehneille. ”Iso kiitos valmennuksen apuna toimineille Erik Nyroosille ja Samuli Jokiselle sekä extrakiitokset useimmissa kotiotteluissa toimitsijana uurastaneelle Harry Nyroosille”, Aku päättää.