SAPAn joukkueet Suomen Cupissa komeasti toiselle kierrokselle – lauantain vastustajat kaatuivat suvereeilla voitoilla

SAPA/Savanna eteni suomen cupin toiselle kierrokselle

Lauantai oli SAPAlle voitokas, kun ensin SAPA/2 raivasi Espoossa tiensä Suomen cupin toiselle kierrokselle kukistamalla samaten Vitosessa pelaavan PEP:n maalein 3-0, ja myöhemmin illalla seuraa teki Savanna päättämällä Kutosdivarin FC MLHF:n cuptaipaleen selvin 6-0 lukemin. Tässä pientä raporttia päivän kummastakin matsista.

PEP-SAPA/2 Laaksolahden halli: Cupin ensimmäisen kierroksen El Classico SAPA – PEP ei pettänyt Pohjois-Espoon yleisöä tälläkään kertaa. Olihan SAPAnkin aloituksessa yli puolet lähes paikallisia, joten voidaan varmuudella puhua paikallistaistosta. Maaleja nähtiin yhtä paljon kuin edellisessä klassikossa, ja vastustajan taktiikkakin oli vastaava kuin edellisessä kohtaamisessa. Samoin SAPAn kokoonpano oli vähintään yhtä vahva, mutta sen sijaan voittajasta jäi vähemmän epäselvyyttä kuin viime vuoden klassikossa.

Aloitusmaalia ei tarvinnut odottaa montaa minuuttia, kun vihreäpaitojen vastahyökkäyspeli toimi, ja vasemmalta laidalta pelattiin läpi SAPAn junioreiden lahja muille kokeneille ammattilaisille. Eli oma Edisonimme (Muhire), joka ottelun ensimmäisellä kosketuksellaan nosti pallon vastaan tulleen maalivahdin ohitse, 1-0.

39. minuutilla oikessa laidassa, 20 metriä päätyrajasta, pallo syötetään jalkaan keskeltä, jonka jälkeen hyvä haltuunotto eteen valmiiksi keskitystä varten. Vastustaja tulee prässäämään, kevyt vetoharhautus ja nuori Peppiläinen on kebab-kioskilla. Pallo ohi, katse ylös; Lasse Kivikataja näyttää kohti etutolppaa ja aloittaa juoksun. Jalka taakse ja kova keskikorkea laaka pallo maalivahdin ja puolustajien väliin, johon Lasse laittaa päänsä väliin, vailla mitään mahdollisuutta torjuntaan maalivahdilta. 2-0!

Puoliajan loppupuolella nähtiin toinen SAPAn erikoinen: pallo vasemmalta pystyyn ja Edison läpi, vastustajan maalivahti vastaan ja Edison nostaa pallon ohi maalivahdin. Tällä kertaa veskari lanaa suoraan Edisonia päin ja pallo ei mene maalia kohden. Varma pilkku ja punainen vastustajan maalivahdille. Tosin tuomarin mielestä keltainen ja vapari rankkualueen rajalta, josta ei maalia synny. Puoliajalle 2-0 johdossa.

Puoliajalla vaihtopenkille asettunut valmentaja Kimmo Hyttinen oli tiukan paikan edessä, kun omille oli luvattu puolen pelin takuu, mutta avauksesta ei löytynyt yhtään heikkoa lenkkiä tai väsynyttä pelaajaa. Täten arpaonni osui loistopelin vetäneeseen Niko Fyhriin ja oikealle saatiin yhtä paljon kokemusta Henri Kunnaksen muodossa. Eikun toista puoliaikaa pelaamaan.

Toisella jaksolla keskityttiin vastustajan hyökkäyksien blokkaamiseen, eikä niinkään hienoon kuviopelaamiseen. Mitään erittäin vaarallista ei vastustaja esittänyt ja maalilla olleen Mikael Frimanin piti keskittyä vain keskityspallon koppaamiseen.

3-0 maali syntyi 75 minuutin kohdalla Edisonin esityöstä. Varma eteneminen vastustajan boksiin, kevyt harhautus, pallo oikealle ja vastustajan viikate jaloille. Pallo pilkulle. Koutsin ollessa vaihtopenkillä, ohjeistettiin Ville Hatara vetämään pallo maaliin.

Tilastotietona hänen onnistumisprosentti peliajan pilkuista koko peliuralla on joko 0 tai 100, riippuen katsotaanko asiaa matemaattisesti vai filosofisesti, eli saako nollalla jakaa nollan, vai onko nolla epäonnistumista täydet onnistumiset. Eli onneksi ei ollut paineita, koska pelihän oli jo taputeltu. Pallo yläriman kautta sisään, nyt tilasto on siis 100% ja filosofinen tarkastelu voidaan unohtaa.

Ottelu päättyi näihin 3-0 lukemiin.

Loppuun kevyt ennakko seuraavan kierroksen vastustajasta. Vastaa tulee siis Polin pallo (6. div), joka eksoottisesta nimestään huolimatta kostuu Espoon Otaniemessä kutevista teekkareista. Joukkue on perustettu vuosi sitten, joten varmaa on ainoastaan, että vastassa on nykyisen 5 vuoden opiskeluoikeuden perusteella 15-20 nuorempia janttereita, tason ollessa epäselvä. Todennäköisesti osaavat ratkaista pallon lentoradan fysikaaliset ominaisuudet ilmassaolon aikana, mutta siihen ne plussat insinöörin aluilla taitavat jäädäkin, eli varmalla suorituksella mentäneen tästäkin jatkoon. Teksti: Ville Hatara

SAPA/Savanna-MLHF Bollis 6: Myös päivän jälkimmäisessä SAPAn matsissa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun Vitosta pelaava sekoitus nuorta ja vähän vanhempaa pelimiestä sisällään pitävä savannalaisryhmä keräsi illan hämärtyessä kentän ympärille mukavan kokoisen reilu parinkymmenen hengen yleisömeren, jotka siivittivätkin joukkueen hienoon voittoon.

Ensimmäinen puoliaika oli vielä tasaista vääntöä, vaikka Savannalla olikin alusta asti selvä pallonhallinta. Viimeistelyssä onnistui kuitenkin ainoastaan vasempana wingbackinä kirmannut Ismail Mbengeh. Hän onnistuikin sitten kolmeen kertaan, joten tauolle lähdettiin mukavissa 3-0 lukemissa. Toinen puoliaika latistui aika nopeasti kun Vilho Määttänen viimeisteli 4-0, ja vähän myöhemmin vierasjoukkueen pelaaja kaatoi Ahmedjasin Ibrahimin punaisen kortin arvoisesti. Loppuajan Savanna pyöritteli hyökkäyksiään rauhallisesti, ja MLHF sinnitteli mukana sen mitä väsymykseltään pystyi.

Seuraavaksi cupin toisella kierroksella SAPA/Savannaa vastaan asettuu kotiottelussa Nelosen HooGee, tarkemmasta ajasta ja paikasta tiedotetaan myöhemmin.