SAPAn edustus aloittaa keskiviikkona Suomen Cupin FC Kirkkonummea vastaan

Keskiviikkona starttaa SAPAn edustusjoukkueen osalta jo vuodesta 1955 pelatut Suomen Cupin ottelut. Savannalaiset matkaavat Kirkkonummen Urheilupuistoon paikallisen FC:n vieraaksi. Ottelu alkaa klo 19.30.

Palataan samalla sarjatasolla SAPAn kanssa eli Kolmosessa pelaavaan FC Kirkkonummeen ja ylläkerrottuun matsiin enemmän jutun lopussa. Miten niin Kolmosessa, eikö SAPAn edari juuri syksyllä pudonnut sarjaporrasta alemmas? Näin teki, mutta vain hetkellisesti. Alkutalvesta nimittäin avautui paikka säilymiseen NouLan ilmoitettua luopuvansa sarjapaikasta. Tämä tarkoitti pelaajakyselyä koskien kiinnostelua pelata Palloliiton uudistusten myötä viidenneksi korkeinta sarjatasoa (Veikkausliiga, Ykkösliiga, Ykkönen, Kakkonen, Kolmonen). No tämähän joukkueelle sopi: selvällä äänienemmistöllä Kolmosen mesta otettiin vastaan.

Jo ennen kun kyseinen päätös vietiin läpi, oli miesten joukkueiden määrän tiputtaminen kolmesta kahteen tehty Savannan annettua Vitosen paikan SAPA/2:lle. Edustusjoukkueen runko koostunee alkavalla kaudella Savannan pelaajista vanhoilla tutuilla SAPA-jyrillä höystettynä. Try-outeilla on riittänyt kuitenkin sen verran vilskettä, että joukkue elää varmasti vielä jonkun verran.

Vahvistuksia on myös saatu jo ihan hyvä määrä aina maalivahdeista lähtien, mutta uusia pelaajia edelleen etsitään. Joten ota yhteys valmentaja Tuomo Känsäkoskeen ( 041 749 2088 tai tuomo.kansakoski@sapa.fi), ja tule näyttämään taitojasi, mikäli joukkueessa pelaaminen kiinnostaa!

Myös toisen valmentajan haku on käynnissä. Aiempi valmennuskokemus katsotaan eduksi, mutta ei ole välttämätöntä. Tehtävästä maksetaan korvaus. Lisätiedot samasta paikasta kuin edellä.

Edustus pelaa Kolmosen lohkossa kolme, jossa savannalaisten kaverina pääkaupungista on hieman alle puolet joukkueista eli viisi kappaletta.

Treenejä on vedetty talven mittaan yhdestä kolmeen viikossa ja harkkapelejäkin on tullut plakkariin jo hyvä määrä, kun osa keskiviikon harjoitusvuoroista on pidetty tunnin pelitreeneinä eri vastustajia vastaan.

Suomen Cup on startannut jo SAPA/2:sen osalta joukkueen otettua mittaa niin ikään Vitosen jengistä MPS/Atletico Akatemista. ”Tico” oli parempi vasta rankkarikisan jälkeen 1-1 (3-2), joten kakkosen cup-taival tyssäsi harmittavasti avausmatsiin.

Ja sitten siihen keskiviikon koitokseen. Arpaonni ei savannalaisia suosinut, kun lapusta nousi FC Kirkkonummen nimi ja kaiken kukkuraksi peli vieläpä vieraskentälle. Haaste otetaan kuitenkin kauden ensimmäisessä tosipelissä ilomielin vastaan ja ottelu sytyttää varmasti joukkueen talvikauden ehdottomassa kohokohdassa.

Eri lohkossa krunalaisten kanssa pelaava FC Kirkkonummi ja seuran A-20 joukkueet toimivat yhdessä, joten junnupelaajat saavat varmasti näytönpaikkoja laajalti. Miten paljon heitä sitten on SAPAa vastaan, jää nähtäväksi.

KaHyviä muistoja ei Kirkkonummen kenttä ole tarjonnut, kun kauden 2022 syksyn pelissä kotijoukkue oli 3-0 parempi.

Viime sunnuntain kenraalissa SUMU/sobin 4-2 voittoon päättyneessä talvisarjan matsissa SAPA peluutti peräti 28 pelaaja, joten peli oli vähemmän yllättäen melko sekavaa.

Joukkue saa jalkeille Kirkkonummen nollakeliin taatusti nälkäisen ryhmän, joka janoaa päästä cupissa seuraavalle rundille.

FC Kirkonummi – SAPA

Kirkkonummen urheilupuistossa

keskiviikkona 28.2 klo 19.30

Tässä vielä jokunen kuva otettuna talven mittaan.

Sumu/Sob vei talvisarjan pelin sunnuntaina Bolliksella

Treeneissä ollut hyvä tunnelma ja tekemisen meininki läpi talvikauden