SAPA voitti elintärkeän pelin – FC Vantaa kaatui 4-1

21.8
3. divisioona
Käpylä
SAPA – FC Vantaa 4-1 (0-1)
SAPAn maalit: Jani Rahkonen 2 (60. min ja 72. min) ja Kalle Vanhatalo 2 (63. min ja 86. min)

SAPA pelasi Käpylässä mahtavan toisen jakson jumbopelissä FC Vantaata vastaan. Siinä vihreäpaidat iskivät pallon maalipuiden väliin peräti neljästi. SAPA voitti ottelun maalein 4-1, ja pysyy tiukasti mukana säilymistaistossa.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin yksi maali, sen teki FC Vantaa. Vierailijat tulivat oikealta laidalta ja pallo pelattiin rankkarialueen sisään. Ensimmäinen veto osui tolppaan, mutta paluupallossa oli ensin kiinni Vantaa-pelaaja, 0-1.

Ennen avausosumaa vantaalaiset protestoivat erotuomarin viheltämättä jättämää pilkkua.

SAPA pääsi ensimmäisellä jaksolla kohtuullisesti hyökkäyskolmannekselle, mutta varsinaiset maalipaikat jäivät vähiin.

SAPAn Rasmus Helminen sai ensimmäisen jakson parhaan tilanteen, kun hän puski saamansa keskityksen muutamasta metristä yli maalin.

Jos ensimmäinen jakso oli kotijoukkueelta melko vaisu, niin jälkimmäinen oli kaikkea muuta. Valkopaitaisilta vierailijoilta oli toisella puoliajalla puhti pois, ja SAPA rynni alusta saakka Vantaan kenttäpäätyyn. Kotijoukkue sai pari erittäin hyvää paikkaa jo ennen avausosumaa.

Tasoitus syntyi tunnin kohdalla. Antti Erola päästi Jani Rahkosen läpi, joka ampui vasurilla etuyläkulmaan, 1-1.

Rahkonen sai heti perään uuden loistopaikan, mutta laukaus meni hiuksen hienosti takatolpalta ohi.

SAPA käytti momentuminsa hyväkseen, kun se teki johtomaalin vain kolme minuuttia ensimmäisen perään. Hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi Muhamed Bade sai kulmassa Kalle Vanhatalon lähettämän pallon. Peliväline kimposi puolustajasta kuudentoista-alueen kulmalle. Vanhatalo voitti irtopallon ja tykitti vastustamattomasti alakulmaan, 2-1.

73. minuutilla nähtiin taidonnäyte à la Jani Rahkonen. Hyökkääjä pisti kolme puolustajaa vipuun ja laukoi tarkasti oikeaan alakulmaan tilanteeksi jo 3-1.

86 . minuutilla Vanhatalo laukoi vielä lopullisen niitin Vantaa-vahdin melko suurella avustuksella.

Vantaalla oli toisella jaksolla myös pari melko vaarallista tilannetta, mutta numerot olivat silti aivan ansaitut. Ensi torstaina jatketaan, kun SAPA matkaa Tuusulaan TuPS:in vieraaksi. Peli alkaa klo 18.45

SAPAn kokoonpano FC Vantaa-ottelussa: Mikael Biese; Jaakko Kuusimäki, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Kalle Vanhatalo, Ville Luomala (54. Martin Laitinen), Antti Erola, Joni Rantakari, Rasmus Helminen, Muhamed Bade (90. Nana Bonsu), Jani Rahkonen (77. Emmanuel Taylor). Vaihdossa: –

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

TuPS – SAPA to 27.8 klo 18.45 Tuusulan urheilukenttä

SAPA – HerTo pe 4.9 klo 18.00 Käpylän nurmi

EsPa – SAPA su 13.9 klo 16.30 Matinkylän tekonurmi 1

SAPA – PPJ pe 18.9 klo 18.00 Käpylän nurmi

I-HK/OMV – SAPA la 26.9 klo 15.00 Itä-Hakkilan tekonurmi

SAPA – Atletico Malmi la 3.10 klo 16.15 Pallokenttä 6