SAPA taisteli tasapelin – Donner loukkaantui vakavasti

8.8.
3. divisioona
Tali
SAPA-NuPS 1-1 (1-1)
SAPAn maali: Mikko Nieminen (30. min)
SAPAn varoitus: Muhamed Bade
Lähtökohdat eivät olleet täydelliset: Useita pelaajien poissaoloja ja vastassa sarjan kärkikastiin kuuluva Nummelan Palloseura.

Alkukaan ei luvannut paljoa, sillä NuPS iski johtomaalin jo 5. minuutilla.

SAPA yltyi kuitenkin lähes erinomaiseen esitykseen ja taisteli kiivaassa ottelussa 1-1-tasapelin. Joukkue syötti maltilla ja rakensi myös tilanteita vieraiden väkevästä prässistä huolimatta.

Tasoituksen puski 30. minuutilla kapteeni Mikko Nieminen Joni Rantakarin erinomaisesta kulmasta. Osuma on ”Micelle” jo kauden viides, jolla toppari pitää maalipörssin toista sijaa.

SAPA oli liikkeellä kapealla ryhmällä, ja loppua kohden tämä alkoi näkyä. NuPS hallitsi, mutta SAPAn puolustuslinja Henriksson-Saarinen-Nieminen-Helppi pelasi erittäin tarkasti. Loput hoiteli mainiosti debyyttiottelunsa SAPAn edustuksessa pelannut ghanalainen Bonsy Nana Yow.

Pisteen tuomaa iloa varjosti avainpelaajiin kuuluvan Daniel Donnerin vakava loukkaantuminen ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla. Alkukauden vasemman nilkan vamman vuoksi pitkään sivussa ollut ”Dani” väänsi vaarattoman näköisessä tilanteessa oikean nilkkansa. Lääkärin tuomio oli tyly: Pohjeluu on katki, ja kausi 2014 on siten luonnollisesti paketissa.

”Todella todella ikävää. Danin menettäminen on raju isku. Toivomme kaikki pikaista paranemista. Nyt muiden pelaajien täytyy vain nousta esiin ja täyttää Danin jättämä aukko”, SAPAn päävalmentaja Tuomo Känsäkoski totesi.

SAPAn hyökkääjän Muhamed Baden varoitustili täyttyi, joten hän on sivussa HIK-ottelusta.

SAPAn kokoonpano NuPS-ottelussa:
Bonsy Nana Yow; Anselmi Henriksson, Simo Saarinen, Mikko Nieminen, Sami Helppi; Miika Koivisto (62. Pauli Laiho), Martin Laitinen, Joni Rantakari, Daniel Donner (40. Emmanuel Taylor); Mikko Merikari, Muhamed Bade.
Vaihdossa: Alessandro Greco, Tuomo Känsäkoski