SAPA suvereeniin voittoon perjantaina Suomen Cupissa – FC POHU/JäPa kaatui 1-10

4.3
Pallokenttä 6
Suomen Cup
FC POHU/JäPa – SAPA 1-10 (0-2)

Emil Lillqvist ampui rankkarin varmasti sisään

SAPAn maalit: Ibrahim Ahmedjasin (11. min.), Emil Lillqvist 2 (46. min. rp. ja 72. min.), Henri Unkuri (56. min.), Olli Lappi (62. min.), Emongo Osongo 2 (64. min. ja 74. min.), Aleksi Roitto 3 (82. min., 83. min. ja 85. min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue aloitti Suomen Cup-taipaalensa voitokkaasti kaksinumeroisilla luvuilla. 10-1 voitto FC POHU/Jäpasta takasi paikan cupin toisele kierrokselle, jossa vieraskentällä vastaan asettuu Etelä-Espoon Pallo.

SAPA palasi Suomen Cupiin kuuden välivuoden jälkeen konseptin muuttessa jälleen lohkovaiheesta perinteiseksi pudotuspelisysteemiksi, ja teki sen tyylillä. Avauspuoliajan pienoisen takkuilun jälkeen maalihanat aukesivat oikein toden teolla, sillä päätösjaksolla valkoisisa pelannut savannalaisryhmä iski peräti kahdeksan häkkiä.

Otteluun valmistautumisessa oli joukkueiden välillä eroa. Siinä missä SAPA kokoontui 1 tuntia 15 minuuttia ennen matsin alkua, ei vastustajan pelaajia näkynyt vielä 45 minuuttiakaan ennen aloituspotkua koppien liepeillä.

Ensimmäinen puoliaika oli siis jokseenkin tasainen ja viime kauden Vitosen sarjanousijat onnistuivat pitämään SAPAn melko hyvin vaarallisimmilta maalipaikoilta. Pari rysää sentään nähtiin.

Maalitehtailun sai kunnian aloittaa Ahmedjasin Ibrahim 11. minuutilla. Lisää tuli juuri ennen taukoa, kun Emil Lillqvist kaadettiin rankkarialueen sisällä. Sama mies pääsi laukoman pilkulta pelivälineen vasempaan alakulmaan ja peli oli 2-0.

Toiselle jaksolle päästiin siis varsin vapauttavissa tunnelmissa ja se näkyi. Reilu tunnin jälkeen Henri Unkurin, Olli Lapin ja Emongo Osongon osumilla tilanne oli jo 5-1.

Lillqvist ja Osongo iskivivät piakkoin illan toisensa ja 74 minuutin kohdalla numerot olivat 7-1.

Aleksi Roitolla tehtaili hattutempun 82. ja 85. minuutin välissä eli kolme maalia noin kolmessa minuutissa – huikea temppu.

Vastustajan ainoa osuma syntyi toisen jakson puolivälissä.

Aleksi Roitto iski ottelussa hattutempun

SAPAn päävalmentaja Samuli Jokinen sanoi pelin jälkeen, että voiton ja maalien lisäksi sitä kautta pelaajat sai paljon onnistumisia. ”Eka jaksolla mentiin vähän liikaa siihen vastustajan peliin ja vauhtiin mukaan. Toka jaksolla me petrattiin ja sittenhän ne hyytyi täysin, sen jälkeen ei ollut enää mitään. Ihan ok, mutta mitään mullistavaa ei jäänyt toki käteen”, hän kertoilee.

Cupin suhteen tavoitteet on mennä päätyyn asti: ”Stadikalle syksyllä, olettaen että se finaali siellä pelataan”, sanoo Samuli ilmekkään värähtämättä.

Sinne on vielä aikamoisen pitkä matka, mutta tästä on hyvä jatkaa. Toisen kierroksen ottelun päivämäärää niin ikään Kolmosessa pelaavaa EsPaa vastaan ei ole vielä ilmoitettu, mutta se tulee pelata 30.3 mennessä.

SAPAn kokoonpano FC POHU-JäPa-ottelussa: Pasi Petäjä; Alfredo Miguel, Jesper Koutelo, Inno Ilonen, Julius Kukkonen; Juusuf Abdi (66. Aleksi Roitto), Olli Lappi, Emil Lillqvist; Junior Miguel (46. Victor Villegas), Ibrahim Ahmedjasin (Emongo Osongo); Henri Unkuri (57. Muhamed Bade)