SAPA keskiviikkona mielettömällä tavalla lisäajalla voittoon Gnistan/Ogelista – ”Uskottiin että tehdään ne maalit”

Juusuf Abdi tasoitti matsin vaparimaalilla.

10.5

Kolmonen

Mustapekka Areena, Oulunkylä

Gnistan/Ogeli – SAPA 1-2 (1-0)

SAPAn maalit: Juusuf Abdi (90+3) ja Justus Sanden (90+5)

SAPA nousi keskiviikkona aivan huimalla ja käsittämättömällä tavalla voittoon lisäajan lopulla, kun se kaatoi viimeisen minutin maalilla Gnistan/Ogelin maalein 1-2. Savannalaiset olivat tappiolla vielä lisäjan toisella minuutilla, mutta vastoin kaikkia urheilun ja jalkapallon luonnonlakeja se lähti pelin päättyessä kotiin kolme pistettä mukanaan. Juusuf Abdi ja Justus Sanden olivat vieraiden sankareina ottelussa, joka oli varmasti yksi seurahistorian upeimpia comebackeja.

SAPA lähti kauden kolmanteen kamppailuun allaan tappiot kummastakin matsista. Tämä tarkoitti, että keskiviikon ottelussa oulunkyläläisiä sarjanousijoita vastaan oli saatava vähintään piste, mutta mieluiten täydet. Ottelussa pelin vaiheet pelitapahtumien osalta aaltoili, ja helppoa iltapuhdetta ei tosiaan kotijoukkue SAPAlle tarjonnut.

Vieraat oli ottelun alussa, jos ei nyt ihan sillassa niin vähintään tahmaisin tassuin. Gnistan tuli kovaa päälle ja saikin iskettyä 16. minuutilla ottelun ensimmäisen rysän. Joona Kalliomaa tuli vasemmalta laidalta ja syötti boksin sisään täysin vapaaksi jääneelle Topi Helteelle, 1-0.

SAPA heräsi vähitellen matsiin ja sai painetta vastustajan kenttäpäätyyn. 28 minuutin kohdalla Victor Villegas pääsi kokeilemaan loistopaikasta, mutta laukas suuntautui hieman liian keskelle ja irtopallostakaan ei pelivälinettä maalin asti kyetty saattaa.

Pian tämän jälkeen SAPAssa debyytin tehnyt maalivahti Tuomas Tiainen venyy maalillaan loistotorjuntaan ja piti numerot ennallaan.

Puoliajan loppu olikin sitten lähinnä odottelua milloin vieraat avaavat maalihanat, sillä paikkoja saatiin sen verran paljon. Tomas Forsmanille avautui ennen taukoa maalin eteen huippupaikka, mutta puolustaja ehti blokkaaamaan tuon vedon.

Tauolla vaikutti tappioasemasta huolimatta varsin hyvältä ja jatkamalla samalla tavalla maali tulisi ennemmin tai myöhemmin.

No, ihan näin yksinkertaista se ei sitten lopulta ollut. Pelin kuva muuttui toisella puoliajalla täysin ja tempo oli pitkään todella matalalla. Myöskään kovin hyviä tilanteita ei tullut kumpaakaan päätyyn.

86. minuutilla kuitenkin käytiin kertaalleen kuitenkin lähellä, kun Aleksi Roitto laukoi hienosti vasurilla. Paluupallosta oli päästä Abdi Muhamud sivaltamaan, mutta hän ei epäonnekseen osunut ratkaisevalla hetkellä palloon.

Näytti siis uhkaavasti siltä, että pelistä lähdetään tyhjin käsin. SAPA näytti kuitenkin luonnetta.

Ahmedjasin Ibrahim kaadettiin lisäajan kolmannella minuutilla rangaistusalueen tuntumasta, ja pallon taakse asteli Juusuf Abdi. ”Juppe” ampui suoraan vasempaan ylänurkkaan ja tasoitus oli tosiasia.

Tämä ei suinkaan riittänyt valkopaidoille. Pelattiin jo lisäajan viidettä minuuttia, kun Victor Villegas keskitti vasemmalta suoraan vitosen viivalle Justus Sandenille, joka jatkoi etureidellä pallon verkon perille. 1-2 ja vieraiden leirissä oli riemu luonnollisesti ylimmillään. Käsittämätön nousu ja allekirjoittaneelle varmasti yksi upeimmista SAPA-hetkistä!

SAPAn valmentaja Samuli Jokinen piti ottelua monisävyisenä, ja kertoi yhdeksi avaintekijäksi vaihtopelaajien ilhaduttavan määrän, joka jätti osan pelaajista harvinaista kyllä, jopa kokoonpanon ulkopuolelle Pelin ratkaisijanakin nähtiin vaihdosta kentälle tullut Justus Sanden.

”Peli oli haastava tietyllä tapaa. Oltiin alussa vähän laiskoja tai haluttoman oloisia ja vastustaja pääsi 1-0 johtoon. Mitä pitemmälle peli meni niin käännettiin peliä. Tauolle mennessä oli nähtävissä, että käännetään tämä peli. Toinen jakso ei lähtenyt ihan niin kuin toinen jakso lopetettiin. Onneksi meillä oli hyviä jätkiä, täysi lappu ja saatiin tuoretta jalkaa kentälle. Sitä kautta saatiin lisää painetta vastustajan päätyyn ja uskottiin, että tehdään ne maalit, tällä kertaa tehtiin. Hyvä niin”, Samuli sanoi ottelun jälkeen.

SAPA sai siis näin tililleen kauden avausvoiton ja millä tavalla! Tästä toivottavasti joukkue saa buustia vaikeiden ensimmäisten matsien jälkeen.

Seuraavaksi pelataan jälleen kotona, kun ensi lauantaina pelataan jälleen hieman poikkeuksellisella kotikentällä eli kenttä ykkösen sijaan klassisella Bollis 6:llä. Tuolloin vastaan asettuu FC Finnkurd, ottelu käynnistyy klo 18.15.

SAPAn kokoonpano Gnistan/Ogeli-ottelussa: Tuomas Tiainen; Tomas Forsman (75. Elias Santala), Dicky A Lody (81. Justus Sanden), Henri Jussila, Miki Ylinen (81. Riku Riihioja); Juusuf Abdi, Ahmedjasin Ibrahim, Olli Lappi (64. Aleksi Roitto); Danilo Gomes (64. Abdi Muhamud), Aksel Karra (75. Yusuf Jama), Victor Villegas. Vaihdossa: Lauri Suokas

Facebook: SAPA Edustus | Helsinki | Facebook

Instagram: SAPAedustus (@sapaedustus) • Instagram-kuvat ja -videot

Twitter: SAPA Edustus (@SAPAedustus) / Twitter