Aurinkoa ja kaatosadetta SAPA Hyundai syysturnauksessa 2016

Haapaniemi, lauantai 3.9.2016

Aamulla hiukan yli yhdeksän SAPA-07:n vanhemmat Rik ja Kalle aloittavat paistamaan vohveleita Haapaniemen kahvilan vieressä. SAPAn syysturnaus on juuri alkanut, kaikilla kolmella kentällä ovat käynnistyneet päivän ensimmäiset ottelut ja – toisin kuin sääennuste on lupaillut – aurinkokin paistaa. ”Ihan mahtava fiilis”, toteaa Kalle, ja Rikinkin mielestä tulossa on hauska tapahtuma. Järjestyksenvalvojana paikalle ilmestyy tänä vuonna vielä 5 täyttävä Paavo, jonka kummisetä on kutsunut talkoisiin. Kummisetä Niko sekä Alejandro myyvät turnauksen sponsorin Dietan lahjoittamaa italialaista jäätelöä. Paavollekin jäätelö maistuu tauolla; silloin hän ehtii myös kertoa, että päivä on sujunut tähän asti hyvin, häiriöitä ei ole vielä ollut. Paavo pelaa myös itse futista Johanneksen kirkon kentällä ja kotipihalla, ja lisäksi hänen isoveljensä pelaa PPJ:ssä.

Eskarikaverukset Lilja ja Erika PPJ-Jätkäsaaresta ovat ensimmäistä kertaa Haapaniemen kentällä ja takana on ensimmäinen ottelu, kun he pitävät pienen evästauon penkillä pukuhuonerakennuksen edessä. ”Hyvin meni”, kertovat tytöt pelistään HJK Larua vastaan, vaikka jälkimmäinen oli lopulta selvin numeroin voittanutkin. SAPAn syysturnaus on heidän jalkapallouransa järjestyksessä toinen turnaus ja ”kivointa on kentällä oleminen”. Jos tytöt voisivat itse päättää, turnauspäivään mahtuisi ainakin 6 tai 7 ottelua. Tulossa ei ole ihan niin montaa, mutta kuitenkin vielä kaksi peliä. Heidän joukkueessaan on tänään mukana kolme tyttöä ja kuusi poikaa.

Myös eskari Leolle SAPAsta turnaus on uran toinen. Leon äiti Jonelle kertoo, että poika oli aamulla jännittynyt, mutta tosi onnellinen, että pääsi pelaamaan. Päivän viimeisessä pelissään Leo pääsi jopa tekemään ottelun avausmaalin. Viisivuotias Kaius HJK:sta on myöskin ollut mukana turnauksessa, hän näyttää ylpeänä saamansa mitalin. Pelit ovat menneet hyvin ja parasta oli se, että ”oli kivaa”.

Aamusta iltaan jatkuvan turnauspäivän aikana kolmella kentällä kisailevat yhteensä 34 joukkuetta 8 seurasta 6:ssa sarjassa. Alkuiltapäivän auringossa melkein kentän naapuriin juuri muuttanut Tino katselee muutaman pelin uudella kotikentällään. Hän on nuorempana itse pelannut viisi vuotta SAPAssa, toimii HPS-03-joukkueen valmentajana sekä Kaisaniemen IP-kerhon ohjaajana, joten monet kentällä pelaavista ovat hänelle jo tuttuja.

Myöhemmin iltapäivällä sataakin vielä runsaasti, mutta pelaajat jatkavat ahkerasti viimeiseen peliminuuttiin asti – ja kiirehtivät sitten koteihin lämmittelemään, pelikenttä on täysin tyhjä vain muutama minuutti viimeisen palkinnonjaon jälkeen. Kaatosateessa SAPA-07:n vanhemmat korjaavat viimeiset teltat talteen. Päivä kannatti: takana on onnistunut turnaus.

Suuret kiitokset kaikille pelaajille, järjestäjille, apureille ja sponsoreille Hyundai ja Dieta.

Anna Mende ja Mikko Hoikka