SAPA hävisi Bolliksella – Jokerit viime hetkillä voittoon

20.9
4. divisioona
Pallokenttä 6
SAPA – Jokerit FC 0-1 (0-0)

SAPAn edustusjoukkue hävisi keskiviikkona täpärästi putoamista vastaan painineelle Jokerellle viime minuuttien maalilla 1-0.  Voiton myötä Jokerit tarvitsee sarjapaikan uusimiseen enää yhden pisteen.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi kesällä maalittomana, joka päätti samalla SAPAn kuusi vuotta kestäneen 0-0-pelittömän aikakauden. Maaleja ei meinannut syntyä millään myöskään tällä kertaa, kunnes aivan pelin lopussa tulleesta kulmapotkusta Jokerit iski ratkaisun.

Keltaislla liiveillä pelannut Jokerit päätti ottaa alussa ohjat omiin käsiinsä. Joukkue näytti jo ensihetkistä alkaen, että se haluaa ottelun ehdottomasti voittaa. mutta se ei avauspuoliajalla kyennyt pääsemään kuitenkaan kovin vaarallisille tekopaikoille.

SAPAn Jani Rahkosen vanha jalkavamma vihoitteli edelleen ja mies joutui tekemään jo 26. minuutilla tilaa Mikael Virralle.

Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla juhlittu myöskään toisessa päässä. Hyökkääjänä pelannut SAPAn Jaakko Kuusimäki pääsi kertaalleen vapaaseen vetopaikkaan, mutta hänen laukauksensa niukasti alakulmasta ohi.

Avauspuoliajalla nähtiin erikoinen ”pitch invasion”, jonka esitti kettu. Kärkkäimmät olivat tästä jo antamassa kieli poskessa SAPAlle sanktioita.

SAPA lähti viettämään taukoa normaaliin tapaan koppiin, joka ei jostain syystä kuitenkaan miellyttänyt vierasjoukkueen pelaajia, jotka päättivät ruveta tästä pottuilemaan.

Vihreäpaidat olivat avausjaksolla melko aneemisia, mutta meno onneksi parani hieman jälkimmäisellä puoliskolla. SAPA olisi hyvin iskeä saamistaan paikoista avausmaalin.

Ensin Joonatan Woodward kokeili, veto kuitenkin ohi. Sen jälkeen Kalle Vanhatalo pääsi laukomaan kuudentoista takaa, mutta hänen kutinsa meni veskarin näppien kautta yli. Ja hetkeä myöhemmin Sami Helpin syötöstä Patrick Semangania sai vielä loistopaikan maalinedustalle, vieraiden onneksi pallo niukasti ohi maalin.

Kovasti taistelleiden ja pisteitä kipeästi tarvitsevien itä-helsinkiläisten yksi ainoista tilanteista päätösjaksolla tuli melkein perään, mutta Jokeri-pelaajan tykitys päättyi paitsiotuomioon.

75. minuutilla Virta, joka pääsi kertaalleen myös läpiajoon, syötti vasemmalta laidalta keskelle, josta Mikko Nieminen ohjasi Semanganialle. Hyvin pelattu tilanne päättyi ”Paten” vetoon niukasti maalin yli.

Vielä SAPA sai kerran tilaisuutensa. 80 minuutin kohdalla Woodward harhautteli tullen terävästi kohti maalia, mutta sihti ei osunut vieläkään tarpeeksi kohdalleen.

Jos et itse tee, niin kaveri kyllä tekee. Jokerit sai hyvästä uurastuksestaan palkinnon 89. minuutilla, kun se sai heti SAPAn Olli Romppaisen loukattuaan nilkkansa kulmapotkun. Taavi Leikola pääsi laukomaan 1-0 voittomaalin.

Voittokin olisi ollut keskiviikkona paremmalla onnella krunalaisille tarjolla, mutta maalinteko oli jälleen kerran tuskaa.

Kauden viimeistä edellinen ottelu pelataan ensi torstaina, jolloin samaisella Bollis 6:lla vastaan asettuu tasapisteissä SAPAn kanssa oleva FC ALPC.

SAPAn kokoonpano Jokerit FC-ottelussa: John Stolpe; Mikko Aho, Sami Johansson, Jari Mustonen, Sami Helppi, Mikko Nieminen, Kalle Vanhatalo (71. Olli Romppainen, 88. Pauli Laiho), Valtteri Frantsi, Alfredo Miguel (58. Patrick Semangania, 77. Christoffer MacDonald-Thomé), Jaakko Kuusimäki (46. Joonatan Woodward), Jani Rahkonen (26. Mikael Virta).