SAPA aloitti lauantaina miesten futsalkauden voitolla – ”Hyvä startti kauteen”

SAPAn miesten futsal-joukkueen kausi Vitosessa starttasi lauantaina Kaarelan Areena Centerissä 5-3 voitolla FC Degis/ÖverLoppista. Samassa kuullaan joukkueen valmentaja Aku Jokisen mietteitä.

Vasta yhdet yhteiset treenit allaan olleilla savannalaisilla alku oli tahmea, sillä se joutui kahden maalin takaa-ajoon heti pelin alussa. Seuran historian ensimmäisen pelipaidan väriä eli oranssia kunnioittaen samalla värityksellä pelaava SAPAn futsal-jengi heräsi kauteen kuitenkin pian Edison Muhiren ja Janne Lyytikäisen maaleilla. Tauolle mentiin silti Degiksen 2-3 johdossa, kun vastustaja pääsi iskemään vielä kertaalleen. Toinen 15-minuuttinen oli sekin tasainen ja jännittävä. SAPA meni Muhiren ja Bille Sirenin osumilla johtoon ja piti sen loppuun saakka, vaikka vastustaja ei antanutkaan mitään ilmaiseksi. Illan viimeisen eli 5-3 maalin viimeisteli Samuli Jokinen aivan loppuminuuteilla.

”Hyvä startti kauteen. Ei olla hirveän montaa kertaa päästy treenaamaan tällä porukalla, ja jonkun verran vaihtuvuutta on ollut viime kaudesta. Siihen nähden taktisesti oltiin yllättävänkin hyvin samalla aaltopituudella tänään”, kertoo SAPAn valmentaja Aku Jokinen avausmatsin jälkeen.

Aiemmilla kausilla on ollut Akun mukaan haasteena se, että on kestänyt hieman liian pitkään kaikkien löytää sama pelikirjan sivu. ”Tänään oltiin oikeastaan alusta asti taktisesti ihan hyviä. Pieniä virheitä tehtiin ekalla puoliajalla. Päästettiin vastustaja parin maalin johtoasemaan, mutta hyvin tultiin takaisin sieltä. Päästiin johtoon ja sen jälkeen ei ollut oikein mitään hätää”.

Tavoitteista puhuttaessa nousu ei ole päällimäisenä mielessä kaudeksi 2013-2014 perustetulla joukkueella, mutta Aku sanoo, että jokaista peliä lähdetään silti kilpailuhenkisellä jengillä voittamaan. Kausi pitää sisällään 11 ottelua päättyen maaliskuun lopussa.

Ryhmä on siis hieman muuttunut viime vuodesta, mutta sapalaisuus huokuu edelleen vahvana. ”Meillä on hyvä sekoitus eri SAPAn miesten joukkueiden pelaajia ja valmentajia myöskin. Aiemmilla kausilla on ollut haasteena, että kokoonpano on vaihdellut tosi paljon pelistä toiseen. Nyt on tavoitteena, että päästäisiin pelaamaan samalla porukalla mahdollisimman paljon. Aika näyttää miten käy”, toivottavasti hyvin”.

Pohjevamma pitää koutsin sivussa vielä jonkun aikaa, mutta tarkoituksena on edelleen jatkaa myös pelaajana mahdollisimman pian tämän vuoden puolella. ”Viime kausi meni ihan hyvin maali per peli tahtiin, niin totta kai pelihalut on kovat”, hän kertoo.

”Tervetuloa seuraamaan meidän pelejä, luvataan aina viihdyttää yleisöä”, lähettää Aku lopuksi terveiset.

Seuraavaksi joukkue on nähtävissä kahden viikon kuluttua sunnuntaina 27.11, kun vastaan tulee kreikklais-suomalainen Ellas. Matsi käynnistyy Latokartanon liikuntahallissa klo 16.45.