Miesten edustusjoukkue starttasi kauden voitolla NouLasta -Biese oli maalillaan ohittamaton

Valtteri Frantsi (kuvassa) iski SAPAn kauden ensimmäisen osuman

17.6
Nelonen
Pallokenttä 6
SAPA – Nouseva Laaka 1-0 (0-0)
SAPAn maali: Valtteri Frantsi (49. min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue aloitti kautensa voitokkaasti, kun se kaatoi keskiviikkona jännittävässä ottelussa Bolliksella Järvenpääläisen Nousevan Laakan. 1-0 voiton takuumiehenä hääri maalillaan läpi illan uskomattomia torjuntoja napsinut Mikael Biese. Ottelun ainokaisesta vastasi upealla ylänurkka vedolla Valtteri Frantsi.

Kausi 2020 pääsi vihdoin alkamaan -2 kuukautta myöhästyneenä. Sarjakauden avauksesta huomasi, että pelikunto ei ollut helteisessä kelissä pelaajilla paras mahdollinen. Siitä huolimatta katsojille tarjottiin hyvää jalkapalloviihdettä kummaltakin osapuolelta.

Avauspuolikkaalla mentiin melko tasaisissa merkeissä, ja molemmat joukkueet hätyyttelivät jokusen kerran vaarallisesti maalia.

Muun muassa SAPAn Alfredo Miguelin kaukoveto oli upota, mutta vieraiden maalivahti sai kuitenkin torjuttua pallon väljemmille vesille. Jakson lopussa Mikael Biese pelasti SAPAn haamupelastuksellaan käytännössä varmalta takaiskulta. NouLan pelaaja oli unohdettu täysin yksin maalin eteen, jonne hän sai syötön laidalta. ”Miksu” aavisti kuitenkin täydellisesti hyökkääjän aikeen ja venytti kätensä pallon tielle jättäen vastustajan äimistelemään mitä äsken tapahtui.

Toinen hämmentävä hetki nähtiin hieman aiemmin, kun NouLa-peluri kompastui isäntien onneksi yksin läpi- tilanteessa ja menetti pallon suoraan maalipotkuksi.

Joukkueet marssivat tauolla koppiin noin kymmenen minuutin breikille.

SAPA iski kauden avausmaalinsa 49. minuutilla. SAPA-debytantti Sheriff Bajo tuli laidalta ja antoi syötön keskelle Valtteri Frantsille. ”Vade” ampui tulisesti kuudentoista rajalta ylänurkkaan ja peli oli 1-0.

Mustavalkoiset painoivat päälle vimmatusti ja pääsi aiheuttamaan sydämentykytyksiä SAPAn leirissä kerran jos toisenkin. Biese oli kuitenkin maalillaan maagisessa vedossa, sillä huippuluokan torjuntoja tuli miltei liukuhihnalta. Jakson puolivälin nurkilla hän torjui jälleen miltei mahdottomalta tuntuvan lähivedon ja piti hämmästyttävästi maalinsa edelleen puhtaana.

Enempää hyväksyttyjä maaleja ei syntynyt, sillä kertaalleen vierailta hylättiin osuma paitsiona. Näin ollen ensimmäiset sarjapisteet lähtivät savannalaisten matkaan.

SAPAssa debytoivat keskiviikkona Bille Sirèn, Matias Romppainen, Mike (Cheela) Capilo, Sheriff Bajo sekä Henri Herrala.

Voiton salaisuus oli varsin helppo löytää. ”Biese pelasi kenties parhaan pelinsä ikinä, ja hänellähän oli huikeita torjuntoja useampikin. Pelaajienkin oli tavallaan helppo puolustaa, kun tiesi että Biese ottaa tänään kaiken kiinni”, suitsutti SAPAn päävalmentaja Samuli Jokinen pelin jälkeen.

”Maali oli kahden pelaajan taidonnäyte. Sheriffiltä hyvä kuljetus ja hyvä syöttö, ja Vadelta loistava laukaus. Maalit ratkaisee ja niillä ne 3 pistettä aina tienataan. Varmasti oma etunsa oli myös siinä, että meillä oli täysi vaihtopenkki ja saatiin vaihdettua. Hyvä tekemisen meininki oli pelissä. Vaikka meillä ei sujunut oikein mikään asia pallollisena, niin väännettiin silti mainiosti kentällä.”

Joukkue treenaa vielä tällä viikolla tänään juhannusaaton aattona sekä sunnuntaina. Parin viikon breikin aikana ehditään hiomaan mainiosti omia juttuja. ”Toivottavasti löydetään vielä jostain joku nurtsivuoro, koska seuraava peli on nurmella. Se tuo omat haasteensa, koska normaalisti ei nurtsilla pelata”. Samuli odottaa parin viikon päässä torstaina häämöttävää ottelua Porvoon Akillesta vastaan jo innolla. ”Pitkästä aikaa kunnon matkapeli, se on hauskaa”, Samuli sanoo lopuksi.

SAPAn kokoonpano NouLa-ottelussa:

Mikael Biese; Bille Sirèn, Rasmus Helminen, Daniel Canga (55. Anselmi Henriksson), Alexey Lazarev; Matias Romppainen (71. Mike Capilo), Valtteri Frantsi; Sheriff Bajo (83. Patrick Semangania), Jesse Martin (60. Joe Johnson), Rasmus Helminen, Alfredo Miguel(65. Albian Ibishi); Muhamed Bade (90. Henri Herrala). Vaihdossa: Jere Aho.