M1 päätti kautensa viime perjantaina – ”Vähän kaksijakoinen kausi”

Miesten edustusjoukkueen kausi Nelosessa paketoitiin viime perjantaina ja päättyi viidenteen sijaan, mitä voi nousua tavoitelleelta ryhmältä pitää tietysti pienenä pettymyksenä. SAPA menetti nousumahdollisuutensa ikävän aikaisessa vaiheessa. Savannalaiset saivat juonesta koko ajan paremmin ja paremmin kiinni, mutta vain 14 ottelua sisältäneen tynkäkauden vuoksi aika loppui auttamatta kesken. Karsijan ja nousijan paikalle jäi lopulta 7 pistettä.

Viime kauteen verrattuna joukkue nosti tasoaan kuitenkin monella mittarilla. Pistekeskiarvo nousi per peli, samoin tehtyjen maalien määrää. Valitettavasti nousujohteisuus ulottui myös päästettyihin maaleihin, joita kertyi per peli edelliskautta enemmän.

SAPAn päävalmentaja Samuli Jokinen on luonnollisesti pettynyt loppusijoitukseen, mutta löytää kaudesta myös paljon hyvää. ”Vähän kaksijakoinen kausi. Koska tavoite ei täyttynyt tänäkään vuonna, niin se tietysti harmittaa. Muutama yksittäinen peli mistä jäi vähän hampaankoloon, mutta samalla oli myös paljon onnistumisia. Kokonaisarvosanaksi voisi sanoa joku 7,5-8. Treeniaktiivisuus olisi saanut olla parempi. Ehkä neljä pelaajaa, jotka treenasi todella aktiivisesti, mutta monella monella se jäi liian vajaaksi.”

SAPA selvisi hyvin ilman sen suurempia loukkaantumissumia ja sai joka peliin käytännössä täyden lapun. ”Oli kiva kun oli vähän aiempaa isompi rinki, mikä takasi myös sen, että joka tapahtumaan saatiin järkevät treenit aikaiseksi. Se oli tosi kiva asia.” Joukkue oli jälleen sopivasti uudistunut ja usea tuore SAPA-peluri nousi isoon rooliin ja vakiinnutti paikkansa avauskokoonpanossa saman tien. ”Uudet pelaajat pääsivät tosi hyvin mukaan joukkueeseen ja vanhat taas jatkoivat samalla tasolla kuin mitä ollaan tiedetty, osa hieman nostikin tasoa”, Samuli kertoo tyytyväisenä.

Samuli kaipailee ensi kaudeksi vahvistusta taustoille. Toivoisin että saataisiin yksi innokas valmentaja lisää ja lisäksi kenties henkilö, joka auttaisi meitä somen kanssa. Saamaan sinne puolelle vielä lisävoimia ja tekemään tästä hommasta vielä entistä parempaa.”

Muuten joukkue jatkaa pitkälti samoilla kujeilla ja haluaa luottaa omaan tapaansa toimia. ”Joukkueen idea on, että treenataan säännöllisesti kolmesti viikossa, mikä on hyvä määrä tälle tasolle. Me harjoitellaan sitä pelaamista ja halutaan voittaa pelit nimenomaan pelaamalla meidän omaa peliä eikä lähteä soveltamaan tai luottamaan jonkin yksilön taitoon ratkaista peliä ilman että se on niin kollektiivisesti sovittu. Halutaan pelata meidän oman näköistä jalkapalloa, jossa toistuu tiettyjä asioita ja sitä kautta voittaa pelajä. Vielä ei olla päästy tarpeeksi siihen, koska se ei tuottanut tarpeeksi tulosta. Mielummin kuitenkin teen tällaista hommaa kuin että laittaisin 11 parasta kentälle ja sanoisin että tehkää mitä teette. Uskon että se vielä palkitsee jossain vaiheessa”, sanoo Samuli lopuksi luottavaisena.

SAPAn edustus starttaa pre seasonin tammikuun alussa. Sitä ennen se aloittaa treenaamisen marras-joulukuussa kerran viikossa tahdilla.