Edustusjoukkueen kausi käynnistyy

SAPAn edustusjoukkue aloittaa jo peräti 19. peräkkäisen kautensa Kolmosessa. Kaudella 2015 SAPA pelaa kakkoslohkossa, joissa vastustajista ainoastaan kaksi, yksiin lohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuvista EsPa ja Atletico Malmi ovat viime vuodelta tuttuja.

Kilpailutilanne joukkueessa on hyvä ja se pääsee aloittamaan sarjan lähes terveenä. SAPA on saanut riveihinsä talven aikana paljon uusia vahvistuksia. Joukkueeseen on tässä vaihessa liittynyt 7 uutta sapalaista, (tosin osa SAPAn junnukasvatteja, jotka palaavat kasvattajaseuraan). Viime kauden runkopelaajat ovat pysyneet joukkueessa ja hyvistä maalivahdeista on jopa runsaudenpula, sillä jo cupin peleissä vastuuta saanut Allianssi Vantaalta siirtynyt Ari Takala on mukana veskaritriossa. SAPAn monivuotinen molari Alessandro Greco on sen sijaan lähtijöiden listalla. Joukkue täydentynee parilla pelaajalla ja pitkäaikaistoipilaiden Mikko Merikarin ja Patrick Semanganian toivotaan kuntoutuvan kauden edetessä. Talvikaudella joukkue treenasi kolmesti viikossa Bolliksella ja Haapaniemen kentällä. Pelattavaa riitti pre-seasonilla kymmenen ottelun verran, joista kolme Suomen cupia.

SAPAn päävalmentana jatkaa Tuomo Känsäkoski, joukkueenjohtajana Sakari ”Sakke” Nieminen ja huoltajana Timo Erkkilä. SAPAn entinen pelaaja ja sittemmin pitkäaikainen valmentaja Tomi Tyysteri on siirtynyt työkiireiden vuoksi sivuun.

Valmentajan mietteitä kauden kynnyksellä: ”Viime kaudesta on paljon parannettavaa. Joukkue oli hyvä, mutta jäimme silti harmillisen kauas sekä pelillisistä että tuloksellisista tavoitteistamme. Edellisen kauden virheistä on kuitenkin toivottavasti opittu ja tulevaan kauteen voidaan lähteä toivottavasti luottavaisin mielin. Joukkue on vahvistunut talven aikana ja materiaalissa on nyt leveyttä ja laatua, käytännössä joka pelipaikalle on kova kilpailutilanne. Kova kilpailu on näkynyt myös harjoitusten intensiteetissä, ja koko harjoituskauden treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki”.

Haapaniemen kenttä saa kiitosta ja entisten SAPA-junioreiden sisäänajaminen joukkueeseen on kauden yksi tärkeistä tavoitteista ”Oma osuutensa parantuneeseen harjoitteluun on myös uudella Haapaniemen kentällä. Kenttä on tarjonnut loistavat edellytykset esimerkiksi nopeus/ketteryysharjoitteluun ja alkulämpöihin. Pieniä asioita, mutta juuri pienet asiat ovat juuri niitä joita voidaan päivittäin tehdä paremmin. Positiivista on myös se, että uusien pelaajien joukossa on nuoria SAPAssa juniorikasvatuksensa saaneita pelaajia, heidän sisäänajamisensa joukkueeseen on ehdottomasti kauden isoja teemoja”.

SAPAn kanssa samassa lohkossa löytyy paljon uusia tuttavuuksia ”Tulevan kauden sarja vaikuttaa mielenkiintoiselta, mukana on edelleen muutama vanha tuttu vastustaja, mutta myös koko joukko täysin uusia joukkueita. Nämä tuovat sekä mielenkiintoa, että uusia haasteita kauteen. Valmentajan näkökulmasta on hienoa, että sarjassa on joukkueita kuten HIFK/2, MPS/Atletico Malmi ja TuPS, joilla on selkeä pelillinen identiteetti ja pelitapa. Tällaiset vastustajat on aina valmentajalle mukavia haasteita. Joukkueen tavoitteita ei olla virallisesti asetettu, mutta  on itsestään selvää, että viime kauden suoritusta pyritään parantamaan joka osa-alueella. Isossa kuvassa tavoitteena on olla joukkue josta niin jokainen pelaaja, kuin jokainen sapalainen voi olla ylpeä”.

Myös yksi ajanjakso jää valitettavasti toistaiseksi historiaan, kun legendaarisella Kumpulanlaakson kentällä ei SAPA pelaa tällä kaudella kertaakaan nurmen heikoksi päässeen kunnon vuoksi.

SAPAn kotiottelut pelataan tänä vuonna Pallokentällä (3) ja Käpylän urheilupuistossa (8).

 

SAPAn edustusjoukkueen ottelut kaudella 2015:

SAPA – SibboV pe 24.4 klo 19.30 Pallokenttä 6

LPS – SAPA ke 29.4 klo 18.30 Myllypuron tekonurmi

NouLa – SAPA pe 8.5 klo 19.00 Koivusaaren tekonurmi

SAPA – HIFK/2 pe 15.5 klo 18.00 Pallokenttä 6

FC Vantaa – SAPA ke 20.5 klo 20.00 Tikkurilan tekonurmi

SAPA – TuPS pe 29.5 klo 18.00 Käpylän nurmi 2

HerTo – SAPA ti 2.6 klo 18.00 Myllypuron nurmi

SAPA – EsPA pe 12.6 klo 18.00 Käpylän nurmi 2

PPJ – SAPA ma 15.6 klo 20.00 Väinämöisen tekonurmi

SAPA – I-HK/OMV pe 26.6 klo 18.00 Käpylän nurmi 2

Atletico Malmi – SAPA to 2.7 klo 18.00 Puistolan nurmi

 

SibboV – SAPA ti 28.7 klo 19.15 Nikkilän keskusnurmi

SAPA – LPS pe 31.7 klo 18.00 Käpylän nurmi 2

SAPA – NouLa pe 7.8 klo 19.30 Käpylän nurmi 2

HIFK/2 – SAPA la 15.8 klo 14.30 Pallokenttä 6

SAPA – FC Vantaa pe 21.8 klo 19.30 Käpylän nurmi 2

TuPS – SAPA to 27.8 klo 18.45 Tuusulan urheilukenttä

SAPA – HerTo pe 4.9 klo 18.00 Käpylän nurmi 2

EsPa – SAPA su 13.9 klo 16.30 Matinkylän tekonurmi 1

SAPA – PPJ pe 18.9 klo 18.00 Käpylän nurmi 1

I-HK/OMV – SAPA la 26.9 klo 15.00 Itä-Hakkilan tekonurmi

SAPA – Atletico Malmi la 3.10 klo 16.15 Pallokenttä 6