Edustusjoukkue nousi lisäajalla torstaina riemukkaaseen voittoon – Viikingit/S.C.P kaatui viime hetken osumalla

20.8
Nelonen
Kartanon tn
FC Viikingit/S.C.P – SAPA 2-3 (1-0)
SAPAn maalit: Leevi Priha (58. min. rp.), Samir Jmaali (86. min.) ja Muhamed Bade (90+3. min.)

SAPAn miesten edustustusjoukkue kävi hakemassa Vuosaaresta huikean 3-2 voiton FC Viikingit S.C.P:stä, kun se kampesi viime minuuteilla rinnalle ja ohi. Muhamed Bade pääsi ratkaisemaan SAPAlle lisäajalla varsin hullun ottelun, jossa todella sattui ja tapahtui.

SAPA palasi viime viikolla takaisin voittojen tielle, ja tätä trendiä oli tarkoitus jatkaa FC Viikinkien alajaosto S.C Pakan kustannuksella. Savannalaiset eivät olleet avauspuoliajalla terävimmillään, mutta sisuuntui toisella jaksolla, joka jäi historiaan melkoisena viihdepläjäyksenä.

Avauspuoliajalla maalipaikat menivät kutakuinkin tasan, vaikka pallonhallinta oli enemmän kokomustissa pelanneella kotijoukkueella. Molemmilla oli parisen paikkaa, joista S.C.P osasi hyödyntää kertaalleen omansa, kun vaparista tulleen keskityksen Oskar Nyström puski puolen tunnin kohdalla häkkiin.

Leevi Priha oli torstaina monessa mukana.

Päätösjakson alkajaisiksi isäntien Otto Lasma ajettiin toisen keltaisen myötä kentältä, ja näytti siltä että SAPAn nousu-urakka helpottuu tästä huomattavasti.

Ajatus sai entistä enemmän pontta, kun Leevi Priha kaadettiin 57. minuutilla rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Hyökkääjä laukoi pallon vastustamattomasti yläkulmaan, mutta osuman jälkeen tapahtui nähtiin erikoinen episodi. Priha provosoitui vastustajan veskarin keskisormen näyttelystä ja erittäin hävyttömästä kielenkäytöstä tuuletellen maaliaan hänen edessään. Tuomari katsoi aiheelliseksi varoittaa tästä tuoretta maalintekijää ja kun samasta tilanteesta oli Prihalle annettu jo keltainen kortti, oli tuloksena kentältä poisto. Myös S.C.P:n maalivahti Matias Woima ansaitsi oman keltaisensa, joka saattoi olla liian lievä tuomio.

SAPAn keskittyminen ei ollut tämän jälkeen aivan skarppina, ja S.C Pakka pääsi rokottamaan iskien Aleksi Wikströmin toimesta 2-1 johtomaalin.

SAPA ei takaiskusta onneksi liikaa hätkähtänyt, vaan painoi päälle vimmatusti. Ensin SAPAn Samir Jmaali sai namupassin loistopaikkaan takatolpalle, mutta vielä tämä yritys ei tuottanut yleisön huokailua suurempaa tulosta.

Seuraavassa kuitenkin jo osui, kun Jmaali pääsi 86. minuutilla tuikkaamaan Juusuf Abdin laukoman paluupallon verkon perukoille, 2-2

SAPA yritti vimmatusti vielä ratkaisua, joka nähtiinkin vielä lisäajalla. Bade sai syötön ja antoi pallon sen jälkeen Alfredo Miguelille linjan taakse, joka tuli lujaa viistosti maalia kohti. Hän syötti tämän jälkeen kovan matalan passin pakin ja veskarin väliin takaisin Badelle, joka pääsi laittamaan ykkösellä sisään, ja riemu SAPA-leirissä oli ylimmillään. Vain hetkeä myöhemmin erotuomari vihelsi pelin päättyneeksi.

Ottelussa varoitettiin ulosajettujen lisäksi yhteensä seitsemää pelaajaa.

SAPAan vastikään siirtynyt Ahmedjasin Ibrahim debytoi ottelussa.

Torstai-iltainen jännitysnäytelmä oli kaikilla mittareilla katsottuna kaikkea muuta kuin tyypillinen jalkapallo-ottelu, mihin yhtyy myös SAPAn valmentaja Samuli Jokinen.

”Oli tietyllä tapaa vähän hullu peli. Kaksi punaista ja 5 maalia. Ei ollut välttämättä ihan sitä mitä odotin kun tänne tultiin. Onhan se aina hienoa, kun lisäajalla tehdään voittomaali. Avausjaksolla oltiin rehellisesti sanottuna aika huonoja, toisella taas näytettiin sitä voittamisen halua ja käännettiin peli itsellemme”, iloitsi Jokinen taiston tauttua.

Seuraavaksi pistejahti jatkuu ensi perjantaina kotipelillä Bolliksella, jossa vastassa on tuolloin SAPAn kanssa samassa 13 pisteessä, sarjassa neljäntenä oleva venäläispelaajista koostuva FC Fortuna.

SAPAn kokoonpano FC Viikingit/S.C.P-ottelussa: Mikael Biese; Bille Sirèn, Rasmus Helminen, Daniel Canga, Jesse Martin (46. Alfredo Miguel); Sheriff Bajo (71. Samir Jmaali), Riku Riihioja (46. Matias Romppainen), Juusuf Abdi, Valtteri Frantsi; Ahmedjasin Ibrahim (77. Muhamed Bade), Leevi Priha. Vaihdossa: Jere Aho, Daniel Donner.