Desitonnarit – SAPAn vankat kannattajat

Lähes viisikymmentä vuotta sitten joukko krunalaisia nuorukaisia perusti jalkapallojoukkueen – SAPAn. Oli tarve pitää porukalla hauskaa ja harrastaa ruumiinkulttuuria mukavassa seurassa. Sitähän se sapalaisuus edelleen on.
Tuosta ajasta on SAPAsta kehittynyt merkittävä kantakaupunkilainen jalkapalloseura. Seura on tarjonnut mahdollisuuden sadoille alkaville palloilijoille kokea jalkapallon, ystävyyden, reilun pelin ja yhteisöllisyyden iloja. On syntynyt hyviä pelaajia ja pitkäikäisiä ystävyyssuhteita. Sapalaisuus on levinnyt laajalle.On ollut mukava seurata SAPAn toimintaa ja kehittymistä kymmenien vuosien ajan. Pelimiehiä on nyt jokaisessa ikäluokassa runsaasti ja toiminta virkeää. Se ei olisi mahdollista ilman laajaa vapaaehtoisjoukkoa, jota seuran toiminta kiinnostaa. SAPAssa onkin onnistuttu yhdistämään hienosti ammatillisen osaamisen kehittäminen ja vapaaehtoisten halu ja into olla mukana toiminnassa. Näin seura on kehittynyt valtavasti vuosien aikana.
Emme me silloin 70-luvulla osanneet aavistaa, että seuralla on joskus ”oma” kenttä, jolla sadat sapalaiset pienimmistä junnuista äijiin asti treenaavat, hiovat taitojaan ja pitävät hauskaa. Sitä toiminnan iloa ja riemua on kliffa katsella.

Desitonnarit, eli DETO perustettiin sapalaisten arvojen innostamana vuonna 1990. Se oli luonteva jatko meille jo peli-iän ohittaneille sapalaisille. Halusimme olla edelleen mukana tukemassa hienoa seuratyötä ja tuoda samalla kokemuksemme ja yhteysverkostomme seuran käyttöön. Alkuaikojen sponsoroinnista ja mainosrahojen hankinnasta olemme luonnollisista syistä siirtyneet pienimuotoisempaan toimintaan. Syy on siinä, että se yhteysverkostomme on jo eläköitynyt, eikä enää juurikaan sponsoroi. Jäsenistömme koostuu SAPAn perustajista, entisistä pelaajista, pitkäaikaisista jäsenistä, entisistä SAPAn toimihenkilöistä ja krunalaisen jalkapallon innostuneista kannattajista. Tällä hetkellä meitä on 17.
Yhteistyö SAPAn kanssa on toiminut hienosti. Olemme saaneet tietoa seuran tavoitteista ja toiminnasta riittävästi. Haluammekin vielä kerran kiittää Macea hyvästä yhteistyöstä ja pitkästä ansiokkaasta työstä SAPAn puheenjohtajana. Nyt odotamme innokkaasti uuden puheenjohtajan avausta seuran strategiasta ja toiminnasta. Siitä kuulemme varmasti maaliskuun kick off –tilaisuuden jälkeen enemmän.
Tavataan katsomoissa ja jutellaan mukavia. Jalkapallo on upea laji ja SAPA on upea seura.
Hienoa jalkapallokautta kaikille sapalaisille!
Desitonnarit