Arjen sankari, miesten edustuksen huoltaja Timo Erkkilä: ”Allekirjoitan, että vapaaehtoistyö lisää onnellisuutta”

Timo Erkkilä on helpottanut sapalaisten arkea jo vuodesta 2013 lähtien. Nyt alkava kausi on hänelle kuudes kokonainen kausi putkeen.

”Tämä on hauska harrastus, jossa pääsee olemaan rakastamassaan seurassa ja auttamaan sitä olemaan entistä parempi”

Huoltajaksi Timpan sai houkuteltua viime kauteen monivuotisen joukkueenjohtajauransa päättänyt Sakari ”Sakke” Nieminen. ”Sakke oli bongannut minut vuosien ajan katsomosta SAPAn peleissä ja päätti pyytää mukaan joukkueeseen. Innostuin ajatuksesta ja sillä tiellä ollaan edelleen”, 33-vuotta pian täyttävä Timppa muistelee.

SAPAn edustusjoukkueen toiminta on kokenut paljon muutoksia kaudelle 2019 ja sen on luonnollisesti myös Timppa huomannut. ”Taustoilla riittää väkeä, ja joukkue on uudistunut reilusti viime kaudesta. Apuvälineitä harjoituksiin on todella paljon, ja kaikki on aina viimeisen päälle mietitty. Onhan tämä täysin erilaista toimintaa kuin varmasti milloinkaan SAPAssa tai ehkä ylipäätään tällä sarjatasolla Suomessa. Nyt kun koko homma on vedetty aivan uusiin sfääreihin, niin se puskee erittäin isosta työmäärästä huolimatta myös itseäni samalla eteenpäin”, hän sanoo.

Huoltajan tehtävät eivät rajoitu vain mahdollisen ensiavun antamiseen. Tekemistä riittää läpi tapahtumien. ”Pelaajat saavat treeneissä aina kahvia tai teetä, sekä jotain pientä syötävää. Hoidan siis ne valmiiksi pelaajille. Tämän jälkeen on täytettävä tietenkin pullot sekä pallot ennen treenejä. Treenien aikana avustan kaikessa mahdollisessa ja kerään myös jo käytetyt varusteet pois, kuten kahvakuulat, aidat, tötsät, jne. Peleihin puolestaan edellä mainittujen tehtävien lisäksi tuon pelaajille aina puhtaat pelipaidat, jotka ovat ripustettuna valmiiksi heille koppiin kun saapuvat paikalle”, hän luettelee tehtäviään. ”Ei voi kieltää etteikö tämä aina välillä rankkaa olisi, mutta olen varma, että tästä on tulossa unohtumaton kausi”, Timppa jatkaa.

Huoltajaa ei kovin monelta divariseuralta valitettavasti löydy, joten Timppa on SAPAlle todellinen löytö. Timpan suusta kuulemme myöskin liian monelta unohtuvan totuuden, ”Futis on hauska harrastus, jossa pääsee olemaan rakastamassaan seurassa ja auttamaan sitä olemaan entistä parempi. On myös sanottu, että vapaaehtoistyö lisää tekijälleen onnellisuutta ja voin sen omasta puolestani allekirjoittaa ehdottomasti.”

Valmennuksen mielipide arjen sankarista on hyvin selkeä: ”Timppa on kullan arvoinen vahvistus joukkueellemme. Ilman häntä kokonaisuuden pyörittäminen olisi erittäin vaikeaa, joten onneksi hän on mukana”, kertoo Samuli Jokinen. Kollega Rasmus Jansson myötäilee vieressä ja korostaa samoja asioita, ”Ilman Timppaa tämä kaikki ei olisi mahdollista. On ihanaa toimia jonkun niin intohimoisesti toimivan ihmisen kanssa. Harmi, että huoltajia ei aina osata arvostaa, vaikka ovat korvaamattomia lisäkäsiä”, hän innostuu.

Seuraavan kerran Timpan ja joukkueen voi nähdä tositoimissa torstaina 25.4. kun Nelosen sarja pyörähtää SAPAn osalta käyntiin. Ottelu pelataan Lassilassa ja vastassa on FC POHU.