SAPAn tie Suomen Cupissa katkesi – EsPa sunnuntaina parempi 4-1

Etelä-Espoon Pallo – SAPA 4-1 (1-0)
3.4
Suomen Cup
Matinkylän urheilupuisto

SAPAn maali: Ahmedjasin Ibrahim (74. min. rp)

SAPA joutui taipumaan sunnuntaina Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa Etelä-Espoon Palloa vastaan luvuin 4-1. Savannalaiset hyytyivät päätöspuolikkaalla hyvän avausjakson jälkeen, jossa EsPa meni menojaan.

Hienoisena ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt EsPa sai jälleen järjestettyä varsin hienossa ja aurinkoisessa kevätsäässä viihtyisän ottelutapahtuman musiikkeineen. Noin kahdeksankymmenpäinen katsomo sai todistaa omiensa jatkoon pääsyn, jossa se kohtaa seuraavalla kierroksella Ykkösen PK-35:n.

Ottelun alku ounasteli tasaista ja tarkkaa vääntöä. Vaikka palloa vierasjoukkue selkeästi hallitsikin, ei kumpikaan saanut juuri luotua vaarallisia tilanteita.

Oikeastaan ensimmäinen kunnon paikka siunaantui SAPAn Henri Unkurille, jonka laukauksen vastustajan molari onnistui torjumaan. Saman lopputuloksen koki myös hetkeä myöhemmin Olli Lappi.

EsPa ei tarvinnut kuin yhden paikan, jonka se onnistui hyödyntämään tappavan tehokkaasti. Masar Ömer pääsi tekemään 35 minuutin kohdalla kulmapotkusta 1-0 maalin.

Näistä lukemista lähdettiin myös viettämään vartin mittaista breikkiä, ja katsojat pääsivät tutustumaan paikalliseen virvoke ja kenties myös makkara tarjontaan.

Jos avausjakso oli SAPAn hallintaa, vaihtui voimasuhteet toisella päälaelleen. Vieraat joutuivat lähes koko jakson ottavaksi osapuoleksi, joka valitettavasti näkyi tällä kertaa myös ihan fyysisellä tulostaululla.

Daniel Harakka iski 51. minuutilla tilanteeksi 2-0, ja SAPA alkoi olla todellisissa vaikeuksissa.

EsPa vyörytti päälle ja sai varsin ansaitun kolmannen maalinsa 71. minuutilla Ville Teräsrannan toimesta.

Laihaa lohtua toi Ahmedjasin Ibrahimin rankkarimaali 3-1:een.

Päätöslukemat 4-1 niin ikään 11-metristä laukoi kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä SAPAssakin reilu viisi vuotta sitten pelannut Yasine Aloui.

”EsPa oli parempi tänään ja huomattavasti terävämpi maalipaikoissaan. He käyttivät ne hyvin hyväkseen, me ei käytetty. Eka jaksolla oltiin ihan hyviä, toka jaksolla en oikein tiedä miksi tuli tuollaiset lukemat. Loppuiko jalat vai turhauduttiinko. Ne teki 2-0 maalin heti alussa. En tiedä vaikuttiko se, kun he sai hyvää uskoa siitä. Ja me kun ei saatu sitä hyvää uskoa, kun ei tehty niistä paikoista mitä meillä oli, niin sitten siinä käy tällä lailla. Ja EsPa on hyvä joukkue”, antaa SAPAn valmentaja Samuli Jokinen tunnustuksen vastustajalle.

”Yleisöä oli ihan kivasti, mikä on aina hyvä asia. Hyvä tapahtuma, EsPalla on hyvät oltavat. Kelpaa kyllä pelata täällä”, kertoi Jokinen lopuksi ottelun tunnelmasta.

SAPAn kokoonpano EsPa-ottelussa: Pasi Petäjä; Jesper Koutelo (68. Armando Pongo), Dicky A Lody, Julius Kukkonen, Ismail Nbengeh; Emil lillqvist, Olli Lappi (84. Victor Villegas), Juusuf Abdi, Kasperi Ahola (84. Matias Romppainen), Henri Unkuri (60. Aksel Karra), Muhamed Bade (68. Ahmedjasin Ibrahim). Vaihdossa: Mikael Biese

Facebook:https://www.facebook.com/sapaedustus1970/
Twitter:https://twitter.com/SAPAedustus
Instagram:https://www.instagram.com/sapaedustus/?hl=fi