SAPA mukana tukemassa Palloliiton kehittämistä

21 helsinkiläistä jalkapalloseuraa – mukana myös SAPA – on yhdessä allekirjoittanut julkilausuman, jossa tuetaan Palloliiton kehittämisprosessia. Tavoitteena on saada Palloliitto ja sen organisaatio tukemaan entistä paremmin jalkapalloseurojen työtä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi.

SAPA:n toiveena on, että Palloliiton uudistustyön tulokset tulevat näkymään seurojen arjessa muun muassa pelaajakehityksessä ja seurojen tukiresursseissa.

– Seurojen Palloliitto -kehityshankkeessa on onnistuessaan upea mahdollisuus tehdä suomalaista jalkapallohistoriaa. Uskon, että uudistuksella tulee olemaan positiivinen vaikutus SAPA:n kaltaiselle ruohonjuuritason seuralle, jonka sydämenasiana ovat paikalliset juniorit, sanoo SAPA:n puheenjohtaja Tytti Säilä.

 

Helsinkiläiseurojen vetoomus

HELSINKILÄISET SEURAT UUDISTUSPROSESSIN TUKENA

Helsinkiläiset jalkapalloseurat olivat koolla 27.9.2017 keskustelemassa suomalaisen jalkapallon toiminnan ja rakenteiden kehittämisestä sekä tähän liittyvästä Seurojen Palloliitto -kehityshankkeesta.

Seurojen näkemys on, että jalkapallon toiminta- ja hallintomallia tulee uudistaa suomalaisen jalkapallon eteenpäin viemiseksi. Seurat uskovat, että yhdistämällä Palloliiton keskustoimiston ja piirien resurssit yhteen yhtenäiseen organisaatioon, voidaan hallintoa ja muita tukitoimintoja tehostaa, ja näin vapautuvia resursseja kohdistaa kentälle pelaajien ja seurojen palvelemiseksi. Myös toiminnan laadun uskotaan paranevan keskitetysti johdettujen toimintojen ja yhden luukun periaatteella toimivan palveluorganisaation myötä, painottaen alueellisia erityispiirteitä ja erilaisten seurojen toisistaan poikkeavia tarpeita.

Allekirjoittaneet seurat haluavat antaa tukensa uudistusprosessille, jonka uskotaan hyödyttävän kaikkia helsinkiläisiä ja suomalaisia seuroja. Työ odotetaan vietävän päätökseen ammattimaisesti ja huolellisesti, ymmärtäen muutosten konkreettiset hyödyt ja vaikutukset pelaajien arkeen ja seurojen toimintaan.

Tiedotteen allekirjoittaneet seurat:
FC Kiffen (132 lisenssipelaajaa)
FC Kontu (1 129)
FC POHU (715)
FC Viikingit (672)
Helsingin Jalkapalloklubi (2 849)
Helsingin Palloseura (1045)
Helsingin Ponnistus (354)
HIFK Soccer (682)
IF Gnistan (837)
Käpylän Pallo (826)
Laajasalon Palloseura (678)
Malmin Palloseura (1094)
Pajamäen Pallo-Veikot (245)
Pallopojat Juniorit (1 209)
Pitäjänmäen Tarmo (293)
PK-35 (697)
Puistolan Urheilijat (573)
Puotinkylän Valtti (920)
SAPA (302)
Suurmetsän Urheilijat (101)
Toukolan Teräs (188)
Yhteensä 15 541 lisenssipelaajaa (31.12.2016 listausten mukaisesti)