SAPA M3:n loistokausi oli lähellä huipentua nousukarsintoihin: ”Paras kausi tähän mennessä”

 

 

 

 

 

 

 

 

Nelosessa pelaava SAPA M3 jäi pisteen päähän nousukarsintapaikasta viime perjantaina pelatun päätöskierroksen jälkeen. Voitto FC ALPC:stä ei riittänyt, kun Gnistan/Ogeli kaatoi oman vastustajansa. Näin ollen savannalaisten sarjasijoitukseksi jäi kolmas.

Viidettä kauttaan Nelosessa pelannut M3 on pelannut nousujohteisesti, kun kahden edelliskauden viides ja neljäs sija vaihtui vielä pykälää paremmaksi. Joukkue pelasi loistokauden, mutta harmittavasti lopullinen palkinto, sarjanousu jäi kuitenkin haaveeksi. ”Niin kevät- kuin syyskierroksellakin tuli pari heikompaa vaihetta tuloksellisesti ja siihen se sitten oikeastaan kaatuikin”, sanoi M3:n valmentaja Otto Kulmala pettyneenä.

Vihreäpaidat hävisivät molemmat ”kuuden pisteen” ottelut lohkon voittaneelle Valtille, joka lunasti Kolmosen paikan neljän pisteen erolla SAPAan. Toiseksi jäänyt Gnistan/ogeli jäi kolmen pinnan päähän puotinkyläläisistä. Täksi kaudeksi yhdessä SAPAn Vuoden valmentajaksi valitun Rasmus Janssonin kanssa M3:sta ansiokkaasti luotsaava Kulmala on kaikesta huolimatta syystäkin tyytyväinen joukkueen esityksiin. SAPA päästi Valtin jälkeen vähiten maaleja (23) ja tehtaili niitä itse neljänneksi eniten. ”Tämä oli meidän paras kausi tähän mennessä. Teimme aika hyvin maaleja, ja myös joukkueen harjoitusaktiivisuus oli hyvällä tasolla.”

Joukkueen peli kehittyi hyvin kauden edetessä, siitä osoituksena sesongin päättyminen kuuteen peräkkäiseen voittoon. ”Pelaajat teki hyvin hommia, ja saatiin meidän pelillistä rakennetta parannettua läpi kauden. Pettymyksestä huolimatta tästä lähdetään kuitenkin kohti uutta kautta tauon jälkeen”, sanoo Kulmala lopuksi.