SEURA

Posted on by

SAPA

SAPA ry on vuonna 1970 perustettu helsinkiläinen jalkapalloseura, jonka juuret ja päätoimialueet ovat Kruununhaka, Katajanokka ja Kaisaniemi.

13 joukkuetta ja reilut 300 pelaajaa sekä heidän vanhempansa muodostavat tiiviin SAPA-perheen. Nuoremmissa ikäluokissa SAPAlla on lähes poikkeuksetta kaksi joukkuetta per ikäluokka, jotta kaikki pääsevät nauttimaan jalkapallon todellisesta riemusta. Nuorin ikäluokkamme on vuonna 2009‐syntyneet.

SAPA satsaa voimakkaasti junnupuoleen. Liikuntaleikkikoulujen ja koululaisten iltapäivätoiminnan lisäksi SAPA järjestää kahdesti kesässä suositun jalkapallokoulun, jossa reilut 100 uutta SAPAlaista opettelevat jalkapallon ja yhdessäolon aakkosia. Futiksen aitoa iloa löytyy myös SAPAn suosituissa junioriturnauksissa Haapaniemen kentällä.

SAPA on saanut myös huomattavan parannuksen junioreidensa treeniolosuhteisiin kun Helsingin keskustan jalkapalloseurat SAPA ry ja Helsingin Ponnistus ry yhdistivät voimansa kunnostamalla Haapaniemen kentän (Hämeentie 24) laadukkaaksi tekonurmialustaiseksi jalkapallon harjoitus- ja pelikentäksi. Kenttä on tarkoitettu ensisijaisesti SAPAn ja Ponnistuksen junioreille.

Vahvan juniorityön lisäksi SAPAlla on kolme miesten joukkuetta. SAPAn miesten edustusjoukkue putosi kauden 2015 päätteeksi 19 kauden jälkeen Neloseen ja lähtee kaudella 2016 tavoittelemaan pikaista nousua takaisin Kolmoseen. Kakkosjoukkue pelaa kaudella 2016 Vitosta ja M3-joukkue Edustuksen tapaan Nelosta. Tuorein lisäys SAPAn miesten joukkueisiin on hieman vanhemmista pelimiehistä koostuva Äijät, joka treenaa kerran viikossa ja pelaa pelejä tarpeen mukaan. Futsal kuuluu myös aktiivisesti SAPAn toimintaan, kun junnupuolen pelien lisäksi jalkeilla on virallisia pelejä pelaava miesten joukkue.

Liikuntaleikkikoulujen ja koululaisten iltapäivätoiminnan lisäksi SAPA järjestää kahdesti kesässä suositun jalkapallokoulun, jossa reilut 100 uutta SAPAlaista opettelevat jalkapallon ja yhdessäolon aakkosia.

Seuran toimintaa ja päätöksentekoa ohjaa neljä keskeistä arvoa, jotka ovat linjassa myös Palloliiton määrittämiin arvoihin, ainoastaan eri painotuksilla;

Luotettavuus

  • turvallisuus
  • kasvamisen tukeminen

Yhteisöllisyys

  • matala kynnys aloittaa
  • kantakaupunkilaisuus
  • tarjotaan keskustan seudun lapsille mahdollisuus harrastaa jalkapalloa

Iloisuus

  • tekemisen ilo kaikessa toiminnassa
  • tehdään ”tosissaan muttei vakavissaan”

Menestys

  • tekemisen laatu kaikessa toiminnassa
  • mittareina pelaajamäärät, liiton sarjapaikat, taitokisat