SAPA maanantaina tärkeään voittoon HJK/Laajasalosta

19.9
4 .divisioona
Brahen kenttä
SAPA – HJK/Laajasalo 4-2 (2-1)
SAPAn maalit: Kalle Vanhatalo 2 (35. min. ja 37. min.), Yassine Aloui (60. min.) ja Mikael Virta (65. min.)

SAPA selätti alun vaikeudet ja voitti maanantai-iltana HJK/laajasalon Brakulla pelatussa ottelussa lopulta vaivatta maalein 4-2.

HJK/Laajasalo aloitti viileän syksyisessä kelissä pelatun kamppailun selvästi halukkaammin ja jo 4. minuutilla vieraat kolistelivat ylärimaa. SAPA oli hetkeä myöhemmin myös lähellä maalintekoa, mutta pallo meni niukasti ohi.

Klubi meni 17 minuutin kohdalla ansaitusti 0-1 johtoon, kun pitkä pallo pomppasi yli tilanteen väärin arvioineen SAPA-vahti Mikael Biesen.

Avausosuman jälkeen vihreäpaitojen kone alkoi osoittaa onneksi heräilemisen merkkejä. Ensimmäisen jakson puolivälissä Kalle Vanhatalo pääsi ampumaan keskeltä, mutta veto hieman ohi maalin.

SAPA sai luotua tämän jälkeen hyvää painetta sinivalkoisten maalille, mutta Klubi kesti rynnistyksen.

Tasoitus syntyi 35. minuutilla. Yassine Aloui antoi vaparin, Vanhatalo oli torjunnan jälkeen kiinni paluupallossa ja tilanne muuttui 1-1:een.

Vain pari minuuttia edellisestä Vanhatalo oli jälleen pahanteossa. Virta tuli laidalta ja syötti keskelle. Keskikenttämiehen laukaus 16-alueen tuntumasta upposi verkon perukoille, 2-1.

Tauolle siirryttiin näistä lukemista.

Ottelu oli ehtinyt vanhentua tunnin verran, kun SAPA siirtyi 3-1 johtoon. Vanhatalo syötti Yassine Alouille laitaan. Aloui ajoi sisään ja laukoi pallon vastustamattomasti takakulmaan.

Viisi minuuttia myöhemmin Mikael Virta puski Joni Rantakarin antamasta kulmasta 4-1 osuman.

SAPAn johto oli tässä vaiheessa jo sen verran turvallinen, että suurempia hienouksia ei tarvinnut enää esittää.

Klubi pääsi kaventamaan vielä 85 minuutin kohdalla 2-4:ään, mikä jäi vierasjoukkueen kannalta laihaksi lohduksi.

SAPA pääsi voitolla jälleen pisteen päähän kärjestä, mutta yhden ottelun Finnkurdeja enemmän pelanneena. Kolmantena oleva LPS/kuninkaat puolestaan jäi krunalaisista jo seitsemän pisteen päähän, tosin joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Seuraavaksi pelataan kauden toiseksi viimeinen matsi ennen mahdollista karsintapeliä. Ensi maanantaina vastaan asettuu tiukasti lohkon ykköspaikasta krunalaisten kanssa kamppaileva sarjakärki Finnkurd. Jos siitä ottelusta irtoaa SAPAlle voitto, jäisi suora nousupaikka kiinni viimeisen kierroksen tuloksista.

SAPAn kokoonpano HJK/Laajasalo-ottelussa: Mikael Biese; Mikko Aho (46. Ahmad Azad), Simo Saarinen, Mikko Nieminen (63. Jari Mustonen), Sami Helppi, Kalle Vanhatalo (75. Fatos Metaliaj), Joni Rantakari, Rasmus Helminen, Mikael Virta, Jaakko Kuusimäki, Yassine Aloui