SAPA M3 päätti Kolmosen kautensa upeasti neljänteen sijaan – “Jokainen kotiottelu Bolliksella oli kohokohta”

Kuvat: seisomakatsomo.fi

SAPA M3:n avaussesonki Kolmosessa päättyi viikko sitten perjantaina. 10-vuotisjuhlakauden pelannut M3 ei tullut nöyristelemään sarjaporrasta ylemmäs, vaan sijoittui 18 joukkueen lohkossaan mahtavasti neljänneksi. Taakse jäivät muun muassa Kakkosessakin muutama vuosi takaperin pelannut FC Kontu ja Kolmosen jyrä Atletico Malmi. SAPA hävisi ainoastaan kahdesti, kun vasta kauden parissa viimeisessä kärkipelissä se joutui taipumaan. Myös puolustus oli läpi kauden rautaa, sillä savannalaiset päästivät lohkossa vähiten maaleja (17).

Korona toi Kolmosen kauteen lisävivahteen, kun se rutistettiin läpi kesäkuun puolivälistä lokakuun alkuun ilman perinteistä puolivälin taukoa. SAPA M3 sai aikaan Bolliksen lehtereille pienimuotoisen kansanliikkeen, kun parinsadan hengen katsojamäärät olivat kotipeleissä arkipäivää.

Joukkueen huikeaan iskuun virittänyt valmentaja Otto Kulmala kiittelee luonnollisesti faneja ja ruotii samalla kautta nettitoimituksen haastattelussa.

Upea avauskausi Kolmosessa takana, mitkä fiilikset jäi?

Todella hienot fiilikset, pelattiin hieno kausi. Nyt on mukavaa ottaa jonkin aikaa happea.

Mitä tavoitteita joukkue asetti ennen kautta?

Aika samat tavoitteet meillä oli kuin aina ennenkin eli jokaista peliä lähdetään voittamaan. Kauden alla mietin, että jos oltaisiin sijoilla 7.-12. niin saisi olla tyytyväinen. Peli kuitenkin kulki ja tottakai nälkä kasvaa syödessä, niin neljän parhaan joukkoon sijoittuminen on tietysti valtavan hieno asia.

Minkälainen Kolmonen oli sarjana?

Viime kausiin Nelosessa verrattuna, pelit olivat tasaisempia ja virheistä joutuu maksamaan huomattavasti korkeamman hinnan. Kovasti saa jokaisessa pelissä kamppailla mikäli haluaa voittaa.

Mitkä olivat huiman vireen kulmakivet tai salaisuudet?

Tietysti kun heti alusta saatiin voittoputki käyntiin, niin sehän ruokki meidän itseluottamusta valtavasti. Pelaajien suuri halu näyttää muille ja ennen kaikkea itselleen, että pystyvät pelaamaan tällä tasolla ja olemaan merkittävissä rooleissa.

Mitkä olivat kauden kohokohdat?

Tietysti jokainen kotiottelu Bolliksella oli kohokohta, etenkin kauden kaksi ensimmäistä kotiottelua PuiU:a ja VJS:a vastaan jäivät hienosti mieleen. Pelillisesti emme olleet parhaimmillamme kyseisissä otteluissa, mutta olimme täynnä tulta ja tappuraa.

Voititte syyskuun lopulla tuolloin sarjan kärjessä olleen FC Futuran Porvoossa jopa suvereenisti 3-0. Kerro hieman tuosta pelistä?

Se oli mahtava lauantaipäivä, olimme valmistautuneet todella hyvin. Meillä oli hyvin tarkasti tiedossa, miten Futuran saisi riisuttua aseista. Ensimmäisellä jaksolla olimme vähän turhan arkoja omassa pallollisessa suorittamisessa. Toisella puoliajalla saimme pelin kunnolla käyntiin ja saimme puolustettua Futuran täysin aseettomaksi.

Pystytkö tai haluatko nostaa ketään pelaajista erityisesti esiin tältä kaudelta?

Koko joukkue onnistui tällä kaudella, mutta erityisesti meidän puolustus oli rautaa. Puolustuksesta on pakko nostaa esiin huikean kauden pelannut topparipari Edi Wikberg ja Dominic Savolainen. Herrat miehittivät myös kärkisijat vuoden pelaaja äänestyksessä Edin viedessä pidemmän korren tällä kertaa.

Joukkueen runko on pysynyt pitkään yhdessä, mikä merkitys tällä oli?

Onhan sillä valtava merkitys, kaikki tuntevat toisensa hyvin ja joukkuehenki on loistava.

Tästä alkoi syystauko, miten joukkue jatkaa tästä ja milloin jatkuu treenit? 

Nyt lepäillään joukkueharjoittelusta kuukauden verran. Marraskuun puolivälissä palataan treenikentälle kerran viikossa tahdilla, tällöin myös katsastetaan mahdollisia uusia pelaajia. Todenteolla valmistautuminen ensi kauteen lähtee käyntiin tammikuun alusta.

Kannattajat olivat hyvin tukena läpi kauden, mitä terveisiä ja kiitoksia haluat lähettää heille?

Isot kiitokset mahtavasta kannustuksesta, ensi kaudella toivottavasti vieläkin isommilla luvuilla katsomossa ja entistä äänekkäämpänä. Ensi kaudesta tulee kaikkien aikojen kausi!

SYDÄN – ASENNE – PALLO – AJATUS