Edustusjoukkue päätti perjantaina kautensa – Kapina pääsee juhlimaan sarjanousua

16.10
Nelonen
Talin halli
SAPA – FC Kapina 2-3 (0-1)
SAPAn maalit: Leevi Priha (57. min.) ja Samir Jmaali (70. min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue sai kautensa päätökseen, kun se hävisi niukasti perjantaina voiton myötä Kolmoseen nousseelle FC Kapinalle maalein 3-2 Talin hallissa.

SAPAn kausi venyi koronakaranteenin vuoksi viikolla eteenpäin, kun pari viimeistä peliä siirtyi tälle viikolle. Kapina tarvitsi ottelusta voiton varmistaakseen lohkon ykköspaikan. Kauden päätösottelu tarjosi yleisölle vauhdikkaan ja jännittävän pelin, joka kääntyi sarjanousun saavuttaneille mäntsäläläisille.

Maalinteon aloitti Kapina 20. minuutilla, kun Teemu Arponen vei pilkulta punapaidat 1-0 johtoon.

Kummassakin päässä tapahtui avausjaksolla. Enempää hyväksyttyjä maaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka SAPAn osuma hylättiin kertaalleen paitsiona ja Leevi Priha kolisutteli ylärimaa.

Myös Mikael Biese sai maalillaan venyä toisessa päässä välillä parhaimpaansa.

Toinen jakso oli kummaltakin melkoista tykitystä, sillä mitään ei säästelty kauden viimeisellä 45-minuuttisella. Kapina oli kiinni suorassa nousussa, ja vihreäpaidat yrittivät laittaa kapuloita rattaisiin.

57. minuutilla SAPAn Sheriff Bajo tuli väkevästi laidalta ja syötti maalin edustalle Prihalle, joka pääsi laukomaan liukuen pallon verkon perille, 1-1.

Ilo oli lyhytaikainen. Kapina onnistui siirtymään uudemman kerran johtoon reilu viisi minuuttia myöhemmin, kun Juuso Häikiön veto upposi tolpan kautta sisään, ja Biese oli maalillaan voimaton, 1-2.

70 minuutin kohdalla SAPA pääsi jälleen rinnalle. Samir Jmaali puski muutamasta metristä Alfredo Miguelin keskityksen maaliin ja peli oli 2-2.

Liekö tietynlainen hyvänolon tunne hiipinyt SAPA-pelaajien puseroon, koska Kapina pääsi kuittaamaan ainoastaan pari minuuttia tasoituksen perään helpohkolla tavalla, 2-3.

SAPA yritti vimmatusti loppuun saakka ja viime minuuteilla saatiinkiin vielä dramatiikkaa. Jmaali kaadettiin rankkarialueen sisällä ja rike oli selvä. Erotuomari oli päätöksessään kuitenkin järkkymätön ja ei nänhyt tilannetta pilkun arvoiseksi. Tätä luonnollisesti protestoitiin SAPAn leirissä, mutta tulosta se ei muuttanut.

Näin Kapinan riehakkaat nousujuhlat pääsivät alkamaan.

“Tappio harmittaa aina. Vastustaja tuli hemmetin kovaa päälle heti alusta saakka. Näki että he kamppailivat noususta ja hidän tarvitsi voittaa tämä peli. Oli alussa vähän vaikeuksia heidän kovasta prässissä löytää niitä tiloja mihin pitäsi edetä. Mutta petrattiin toisella jaksolla huomattavasti ja saatiin hyvä peli tästä aikaiseksi. Harmittavasti lahjoitettiin se voittomaali vastustajalle, niin ei jäänyt mitään käteen sitten kuitenkaan tästä pelistä, mutta sellaista se on”, sanoi SAPAn valmentaja Samuli Jokinen kamppailun päätyttyä.

SAPAn sarjasijoitus oli viides eli nousua jäädään tavoittelemaan siis taas ensi kaudella. Tästä lähdetään viettämään syystaukoa, joukkue kiittää kannattajiaan kaudesta 2020.

SAPAn kokoonpano FC Kapina-ottelussa: Mikael Biese; Anselmi Henriksson (68. Samir Jmaali), Riku Riihioja, Daniel Canga, Albian Ibishi; Juusuf Abdi, Matias Romppainen (62. Ahmedjasin Ibrahim); Jesse Martin, Muhamed Bade (68. Alfredo Miguel), Sheriff Bajo; Leevi Priha. Vaihdossa: John Stolpe.

Facebook:https://www.facebook.com/sapaedustus1970/
Twitter:https://twitter.com/SAPAedustus
Instagram:https://www.instagram.com/sapaedustus/?hl=fi